TEB: Henüz anlaşma sağlanamadı

Türk Eczacılar Birliği, (TEB) Sosyal Güvenlik Kurumu arasında süren İlaç Temin Protokolü, görüşmelerinde anlaşmamın sağlanamadığını bildirdi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 17:19
Abone Ol google-news

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında uzlaşmaya varıldığı yönündeki bilgilerin aksine TEB'den konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, SGK ile görüşmelerin uzlaşma sağlanamaması nedeniyle sona erdiği, fakat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Genel Sağlık Sigotası Genel Müdürü Sami Türkoğlu'na verdiği talimat ile yeniden başladığı belirtildi. Açıklamada, "Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Sami Türkoğlu'na 'sorunun bugün çözümlenmesi ve aşılması' için yetki verilmesi üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ni yeniden görüşmeye davet etmiştir" denildi. TEB açıklamasında görüşmelerin yeninden başladığı doğrulanırken, uzlaşmaya varılmasının mevcut süre dahilinde gerçekleşmediği duyuruldu.

TEB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bizler, görüşmelerin devam ettiği şu saatlerde medyaya bu tür asılsız açıklamaların yapılmasının, süreci olumsuz etkileyeceği yönünde ciddi endişeler taşıdığımızı belirtmek isteriz. Bilinmelidir ki, uzlaşmaya varıldığı yönündeki açıklama, TEB ve SGK yetkilileri tarafından ortak yapılacak bir beyanla ve ancak tüm hususlar yerine getirildiği takdirde olacaktır. Tüm basın mensuplarının konuya gereken hassasiyeti göstereceğinden şüphe duymadığımızı belirtiriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler