Beyaz Saray'da yumruk yumruğa kavga

ABD'de geçtiğimiz hafta yayımlanan ve Barack Obama dönemini inceleyen bir kitaba göre, Adalet Bakanı Eric Holder ile Obama’nın başdanışmanı David Axelrod, Beyaz Saray’da yumruk yumruğa kavga etti. Araya girenler ikiliyi zar zor ayırabildi.

Yayınlanma: 04.06.2012 - 10:08
Abone Ol google-news

Daily Telegraph’ın haberine göre, ‘Öldür ya da Yakala: Terörle Mücadele ve Obama’nın Başkanlığının Ruhu’ isimli kitaptan aktardığına göre David Axelrod, bir kabine toplantısının ardından, Holder’ı “siyasiler adalet kurumlarına müdahale ediyor” diye kamuoyunun önünde şikayetlerde bulunmakla suçladı.

Kitabın yazarı Daniel Klaidman, olayı, “Holder, ‘Saçmalık bu’ diye bağırdı. İki adam birbirlerinin yakasına sarıldı. Okul bahçesindeki bir kavga gibiydi” diye anlattı.

Genellikle sakin doğasıyla bilinen Axelrod, Holder’a “Sakın ama sakın beni Adalet Bakanlığı’nın faaliyetlerine müdahale etmekle suçlama” dedi.

 
'Ben Karl Rove değilim'

Klaidman’ın kitabına göre, Holder ile Axelrod’u Obama’nın yakın çevresindeki danışmanlarından Valerie Jarrett ayırdı. Jarrett, iki adamın arasına girerek, “Derdiniz neyse dışarıda halledin” dedi.

Uygunsuz davrandığı iddialarını reddeden Axelrod, Holder’a, Başkan George W. Bush’un danışmanına gönderme yaparak, “Ben Karl Rove” değilim diye bağırdı. Rove, 2006 yılında siyaseten faydalı olmayan yedi savcının görevden alınması için Adalet Bakanlığı’na baskı yapmakla suçlanmıştı.

ABD’de siyasetçilerin adalet kurumlarına müdahalesine tam bir tabu gözüyle bakılıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler