Şırnak sözde KCK Kent Meclisi davası

''Şırnak sözde KCK Kent Meclisi'' davasıyla ilgili, 68 sanığın yargılanmasına Diyarbakır'da devam edildi.

Yayınlanma: 04.06.2012 - 12:09
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şırnak sözde ''KCK Kent Meclisi'' davasının duruşmasına BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal'ın da aralarında bulunduğu 40 tutuklu katılmazken, 4'ü tutuklu 11 sanık hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar Osman Ötün ve Mehmet Ali Güray, Kürtçe savunma yaptıkları için mikrofonları kapatıldı. Sanıklar, iddianamede haklarında belirtilen suçlamaları kabul etmediklerini ve tahliyelerini talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, firarda bulunan zanlıların tutuklanması için beklenmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

İddianame

Dosyada yargılanan 44 tutuklu, 10 tutuksuz ve 14 firari olmak üzere 68 sanık hakkında 10 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları isteniyor.

910 sayfalık iddianamede, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Balveren Belde Belediye Başkanı Abdurrezak Yıldız, Kumçatı Belde Belediye Başkanı Mehmet Demir ve BDP Şırnak İl Başkanı Agit İke'nin de aralarında bulunduğu 68 sanık, ''Terör örgütüne üye olma'', ''Terör örgütünün faaliyetlerini düzenlemek suretiyle örgütü yönetmek'' ve ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarını işledikleri belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler