'Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılmayanı yapmaya çalışıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, tüm partileri terörü bitirmek için ortak hareket etmeye çağırdıklarını belirterek, 'Sayın Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılamayanı yapmaya çalışıyor' dedi.

Yayınlanma: 04.06.2012 - 12:09
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlamasında iki askerin şehit olduğunu hatırlatarak, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi.

CHP'nin artık gençlerin, çocukların, askerlerin ölmesini istemediğini, bütün siyasi partileri terörün, şiddetin ve çatışmaların son bulması için ortak hareket etmeye davet ettiğini belirten Toprak, açıklamasında şunları kaydetti:

''30 yıldır bu ülkenin insanları ölüyor ama ne yazık ki 30 yıldır bu ülkenin siyasi partileri ve liderleri bir araya gelip bu sorunu tartışmıyor ve çözüm üretemiyor. Şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 30 yıldır yapılamayanı yapmaya çalışıyor ve bütün liderleri bu sorunun çözümü için konuşmaya, diyaloğa ve ortak hareket etmeye davet ediyor. Ancak bu noktada MHP liderinin ortaya koyduğu tavır doğru ve sağlıklı bir tavır değildir.

Daha içeriğini bilmediği bir görüşmeye karşı çıkmak aslında siyasetin teröre seyirci kalmasını istemektir. Artık bu ülkenin bütün siyasetçileri 21. yüzyılın gerçeklerinin farkına varmalıdırlar. 21. yüzyılda Kürtleri hala karda yürüyüp kart-kurt sesleri çıkaran insanlar olarak tanımlamak ve onları yok saymak ülkenin birliği ve bütünlüğüne verilecek en büyük zarardır.''

Terör, şiddet ve çatışmalar nedeniyle insanların hayatını kaybettiğini, ülke ekonomisinin çöktüğünü ifade eden Toprak, açıklamasında ''Bu ülkenin en önemli meselesini siyasi partiler bir araya gelip çözmezse başka aktörler devreye girip kendi çözümlerini dayatacaktır. CHP olarak bu tehlikeyi görüyor ve tarihi bir sorumlulukla hareket ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

CHP olarak çözüm için her türlü bedeli ödemeye, çocukların ölmemesi, bölgenin teröre, şiddete ve çatışmaya teslim edilmemesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını bildiren Toprak, herkesi ön yargılarla hareket etmeyi bırakmaya ve bu sürece katkı vermeye davet ettiklerini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler