Timoşenko ev hapsi istiyor

Görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle geçen yıl Ekim ayında 7 yıl hapis cezasına çarptırılan ve halen Çarkov kentindeki bir hastanede tedavi gören Ukrayna'nın eski başbakanı Yulya Timoşenko, başkent Kiev'deki bir hastaneye naklini ya da hapis cezasını evinde çekmeyi istedi.

Yayınlanma: 05.06.2012 - 12:57
Abone Ol google-news

Timoşenko'yu Ukrayna'da tedavi eden Berlin'deki Charite hastanesi doktorları, Timoşenko'nun Kiev'deki bir hastaneye sevk edilmek ya da evinde kalmak istediğini belirterek, böyle bir durumun Timoşenko'nun tedavisini kolaylaştıracağını söyledi.
Charite Başkanı Karl Max Einhaeupl, Timoşenko'nun şu an bulunduğu hastanede camların, içeriye ışık girmeyecek şekilde kaplanmış olduğunu, Timoşenko'nun sağlık durumunun düzeldiğini, ancak hastanedeki kötü şartların psikolojik rahatsızlık yarattığını ifade etti.
Einhaeupl ve Timoşenko'yu tedavi eden diğer bazı doktorlar ayrıca, sürekli bir şekilde gözetim altında tutulan Timoşenko ile hiç bir zaman yalnız kalamamaktan da şikayetçi oldu.
Avukatları geçen yıl Timoşenko'nun kendi evinde gözaltında tutulmasını talep etmiş, ancak bu talep, mahkeme tarafından reddedilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler