'Kadınlarla ilgili konularda karar vericiler kadınlardır'

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ''Kadınların bedenleri, kimlikleri, kadın emeği gibi bizzat kadınları ilgilendiren konularda karar vericiler kadınların kendileridir'' dedi.

Yayınlanma: 05.06.2012 - 13:29
Abone Ol google-news

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ''BDP'li kadın milletvekilleri'' adına Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtajı cinayet diye adlandırılıp Uludere ile özdeşleştirmesinin ''sadece basiretsizlik değil AK Parti'nin Uludere konusunda ne yapacağını bilmemesinden kaynaklandığını'' savundu.

''Kürtaj bir haktır ama Uludere, sorumluları hala açığa çıkarılmamış bir katliamdır'' ifadesini kullanan Tuncel, bütün bu tartışmaların özünde, AKP'nin nüfus planlamasını, siyasetin bir aracı olarak kullanma yaklaşımının bulunduğunu öne sürdü.

Kürtajın kadınlar açısından kazanılmış bir hak olduğunu belirten Tuncel, ''Doğmuş çocukların yaşam hakkını koruyamayan bir iktidarın, ceninin yaşam hakkını savunmasının samimiyetsizliği ortadadır'' diye konuştu.

Tuncel, ''Başta kürtaj tartışması olmak üzere, kadınların bedenleri, kimlikleri, kadın emeği gibi bizzat kadınları ilgilendiren konularda karar vericiler kadınların kendileridir'' dedi.

Basın toplantısına katılan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ise 4. yargı paketiyle ilgili bir soruya, ''Cezaevlerinin doluluk oranını düşürmenin yöntemi paketler açıklamak değil demokratikleşmedir'' karşılığını verdi. Akat, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Tuncel de ''AKP eskiden makarna, kömür paketi dağıtıyordu şimdi yargı paketi dağıtıyor. Paketten çok zihniyet değişimine ihtiyaç var'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler