Yurt kışa teslim

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Bölgede 3 ilde toplam 19 köy yolu ulaşıma kapalı durumda bulunuyor. Bolu kent merkezinde etkili olan sis ve buzlanma nedeniyle 5 ayrı noktada 25 aracın karıştığı maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 dereceyle Ağrı'da ölçülürken, diğer illerde en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Erzurum'da 29, Erzincan'da 12, Kars'ta 22, Iğdır'da 15, Ardahan'da 24 ve Muş'ta 20 derece olarak kaydedildi.

Bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 13, Erzurum ve Muş'ta eksi 10, Erzincan'da eksi 1, Kars'ta eksi 5, Ardahan'da eksi 9 ve Iğdır'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Yetkililer, bölgenin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına girmesinin tahmin edildiğini belirterek, buna paralel olarak, sıcaklıklarda en az 10 derecelik artış beklendiğini ifade ettiler.

Öte yandan bölge genelinde, Muş'ta 5, Erzurum'da 1 ve Bingöl'de 13 olmak üzere toplam 19 köy yolunda, kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdareleri Müdürlükleri yetkilileri, söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

Bolu'da kaza

Bolu'nun Karacasu beldesi yolunda sabah saatlerinde sis ve buzlanma nedeniyle 4 ayrı noktada bir tır, iki kamyonet ve 17 otomobilin karıştığı maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Yoğun sis nedeniyle Karacasu yolunda görüş mesafesi zaman zaman 5 metreye kadar düşerken, kazaların ardından kara yolları ekipleri yolda tuzlama çalışması yaptı.
 

Tır evin bahçesine girdi

Öte yandan, Karacasu yolundaki buzlanma ve sis nedeniyle kayan, Hüseyin Bayram yönetimindeki 14 BD 735 plakalı tır, diğer araçlara çarpmamak için yoldan çıkarak bir evin beton bahçe duvarını yıktı.

Öte yandan, Bolu'nun Paşaköy kavşağında da 5 otomobilin karıştığı zincirleme maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kazalar nedeniyle Karacasu yolunda ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanırken, polis ve jandarma ekipleri kaza yapan araçların kaldırılması ve başka kazaların yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Zap deresi buz tuttu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle Zap Deresi buz tuttu.

Kar yağışının ardından etkili olan dondurucu soğuklar, Hakkari ve ilçelerinde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Birçok yerde içme suyu şebekesi ile dereler soğuktan etkilenirken, bölgenin en büyük akarsu kaynağı olan Zap Deresi'nin bazı bölümleri de dondu.

Aşırı soğuklara aldırış etmeyen bazı vatandaşlar ise Zap Deresi'nde balık tutmaya çalıştılar. Suyun buzla kaplı olmasına aldırış etmeyen vatandaşlar, baltalarla buzları kırarak, günler öncesinden attıkları ağları çıkardılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler