Kaz Dağları mutlaka korunmalı

Kaz Dağları'nın korunması için Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı örneğinde olduğu gibi Kaz Dağları için özel bir yasa çıkarılması, kitlesel turizm uygulanmaması, sivil inisiyatifin kararlarına saygı gösterilmesi, maden, özellikle altın arama faaliyetlerinin derhal ve acilen durdurulması gerektiği belirtildi.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 06:06
Abone Ol google-news

Kaz Dağları Ulusal Çalıştayı Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği’nce yapılan açıklamada, Kaz Dağları’nın, barındırdığı tarihsel, toplumsal, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri nedeniyle yeryüzünün en özgün yaşam kaynaklarının başında geldiği anımsatılarak bu coğrafyada yaşayan, yaklaşık bir buçuk milyon insanın, bitkilerin, yaban hayatının ve sularının yaşam sigortası olduğuna dikkat çekildi.

2 milyon 580 bin dönümlük geniş bir alana yayılmış Kaz Dağları ormanlarının, en başta yangın, yerleşme, rüzgâr devriği, böcek tahribatı ile eteklerinde kurulmuş ve bacalarından zehir yayılan termik santralların yol açtığı kirlilik baskısı altında olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler