Gülen sınavları yayılıyor

Konya'da da valilik izniyle öğrencilere Fethullah Gülen'in "Sonsuz Nur" kitabı soruldu.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 06:16
Abone Ol google-news

Amasya merkez ve ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda yaklaşık 4 bin 100 öğrenciye valilik izniyle Fethullah Gülen’in kitaplarından yapılan sınavın Konya’da da yapıldığı ortaya çıktı.

Gülen cemaatine yakın olduğu belirtilen Gaye Eğitim Gönüllüleri Derneği, Karatay Türk Telekom Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi, Hatip Mahide Bahadır Türk İlköğretim Okulu işbirliği ile “Hazreti Muhammed’in hayatı ile ilgili kitap okuma yarışması” düzenledi. Fethullah Gülen’in “Sonsuz Nur” kitabından yapılacak yarışmaya Konya Valiliği de onay verdi.

Ödül umre ziyareti

Yarışma Konya genelinde ilköğretim okulları 5, 6, 7 ve 8. sınıflarıyla ortaöğretim okullarında okuyan tüm öğrencileri kapsayacak şekilde planlandı. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konya Valiliği’nden olur alınarak yarışmaya izin verdi. İlköğretim 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda başarılı olacak ilk üç öğrenciye umre ziyareti ve birinciye 5 bin TL para ödülü verilmesi planlandı. Ayrıca 20 adet tablet bilgisayar, 15 bisiklet, fotoğraf makinesi, MP4 çalar, kol saati, 8 GB flash disk hediye edileceği duyuruldu.

Eğitim-İş’ten tepki

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazdığı yazıda yapılacak yarışma konusunda bakanlığın izninin alınıp alınmadığını, Gülen’in yazdığı “Sonsuz Nur” kitabının pedagojik açıdan yetkili kurulların, denetiminden geçip geçmediğini sorarak yarışmanın iptalini istedi.

Tepkiler üzerine Gülen kitabından yapılan kitap okuma yarışması ve sınavı kısmi olarak iptal edildi. Ancak iptal gecikmeli olarak üç ay sonra yapıldığı için Gülen’in “Sonsuz Nur” kitabı kentteki tüm öğrencilere dağıtıldı. 14 yaş üzerindeki öğrenciler “Sonsuz Nur” kitabının beş cildini okuyup geçen pazar sınava girdi ve dereceye girenlere ödülleri verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler