Esenyurt'ta patlama

Esenyurt'ta bir patlama üzerine olay yerine giden ekipler, parçalanan bir gencin cesedini buldu.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 09:27
Abone Ol google-news

Esenyurt Doğan Araslı Caddesi yakınındaki ağaçlık bir alandan, gece saatlerinde patlama sesi duyuldu. Olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanı ve polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, olay yerinde Onur K'nin (23) parçalanmış cesediyle karşılaşıldı.

Onur K'nin, üzerindeki bomba düzeneğinin patlaması sonucu öldüğü anlaşılırken, gencin ceset parçaları toplanarak morga gönderildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenyurt'ta bir kişinin üzerindeki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin sorusunu, şöyle cevapladı:

''Kesinlikle bir canlı bomba değil. Üzerindeki patlayıcının infilak etmesi sonucunda kolu parçalanmak suretiyle hayatını kaybeden bir terörist. Olay, gece 23.30 civarında gerçekleşti. Üzerindeki patlayıcı patlarsa tesirli olabilecek ve bir çok insanın ölümüne sebep olabilecek nitelikte. Dolayısıyla bombayı muhtemelen bir yere koymak üzere taşırken üzerinde infilak etti. Emniyetimiz, bir canlı bomba olmadığı, herhangi bir yerde bunu patlatmak üzere harekete geçen biri olduğu kanaatinde. Biz bir canlı bomba olmadığı kanaatindeyiz. Üzerinde taşıdığı bombanın patlaması sonucu ölen bir terörist.''

Vali Mutlu, ölen kişinin erkek olduğunu, kimliği ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler