Olimpiyat meşalesi İrlanda'da

Büyük Britanya yolculuğu 19 Mayıs'ta başlayan 2012 Londra Olimpiyatları meşalesi, Büyük Britanya topraklarından kısa süreliğine ayrılarak İrlanda'ya getirildi.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 10:40
Abone Ol google-news

Meşale, Barcelona'daki 1992 Olimpiyatları'nda aynı ekipte yer alan madalyalı boksörler Wayne McCullough ve Michael Carruth tarafından Kuzey İrlanda sınırından sabah saatlerinde teslim alındı.

Howth ve Dublin kent merkezinde, İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins ve Başbakan Enda Kenny'nin de katılacağı bir dizi etkinlik ve törenle karşılanacak meşale, yolculuğuna devam etmek üzere öğleden sonra Kuzey İrlanda'ya geri götürülecek.

''Eşsiz ve tarihi bir olay''

İrlanda Olimpiyat Komitesi Başkanı Pat Hickey, meşalenin taşınacağı güzergaha İrlanda Cumhuriyeti'nin de dahil edilmesini 'eşsiz ve tarihi bir olay'' diye niteledi.

Hickey, meşaleyi sınırdan teslim alan McCulough'un Kuzey İrlandalı Protestan, Carruth'un ise İrlandalı Katolik olduğuna işaret ederek iki sporcunun, olimpiyat oyunlarının iki ülkeyi birbirine bağlamasının sembolü olduğunu kaydetti.

Olimpiyat meşalesi, Büyük Britanya'da birçok şehri dolaştıktan sonra 27 Temmuz'da Londra'daki açılış törenine ulaşacak.

Yunanistan'ın tarihi Olimpia kasabasında 10 Mayıs'ta yakılan meşale, tüm ülkeyi dolaştıktan sonra İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kızı Prenses Anne ile İngiliz futbolcu David Beckham'a teslim edilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler