Adnan Polat beraat etti

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, kulüpte başkan yardımcılığı görevini sürdürdüğü sırada ''hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 11:43
Abone Ol google-news

Davanın İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında Polat, savunmasını yaptı.

Polat, kulübün gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse seçimle oluşturulan bir iç ekip tarafından denetlendiğini dile getirerek, bu denetlemelerde herhangi bir eksikliğin çıkmadığını kaydetti.

Kulüpten tek başına para çekme yetkisine sahip olmadığını ifade eden Polat, ''Neden burada olduğumu anlamış değilim. (Suç tarihinde) Tek başına imza yetkim bile yoktu'' diye konuştu.

Polat, hakim Erdoğan Ayata'nın bir sorusu üzerine, Bülent Tulun'un yazdığı ve şoförü tarafından kulüpten alındığı iddia edilen 1 milyon 500 bin dolara ilişkin mektubun kendisine hiç ulaşmadığını söyledi.

''Şike olaylarının içerisinde bulunmadık''

Adnan Polat, 2008 yılında kulüpte başkanlık görevine seçildiğini ve 2011 yılına kadar bu görevde kaldığını hatırlatarak, ''2011 yılında Türkiye liglerinde şike olaylarının olduğu gündeme geldi, ancak biz bu işler içerisinde bulunmadık'' dedi.

Hakim Ayata'nın ertelenmiş bir cezasının bulunduğunu hatırlatması üzerine Polat, bir şampiyonluk kutlamasında Ali Sami Yen Stadı'nda kafes içerisinde bir aslan gezdirilmesine atıfta bulunarak, ''Aslan gezdirmiştim. Onun cezası olmalı'' diye konuştu.

Bu ifadeler üzerine duruşma salonun da gülüşmeler oldu.

Polat'ın savunmasını tamamlamasının ardından duruşmada, Bülent Tulun, Mustafa Karasakal ve Erdal Aslan tanık sıfatıyla dinlendi.

Davayı karara bağlayan hakim Erdoğan Ayata, sanık Adnan Polat'ın atılı suçtan beraatına karar verdi.

Duruşma çıkışından bekleyen taraftarlar tarafından alkışlanan Adnan Polat, adliye çıkışından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Bugün hem çok üzüntülü, hem de çok sevinçli bir gün yaşadım. Neden yargılandım bilmiyorum. Ancak yüce Türk adaleti kararını verdi. Burada yalnız olmadığımı gördüm. Galatasaray taraftarına ve buraya gelen herkese teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

Polat, daha sonra aracına binerek adliyeden ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler