Demirören: Şike süreci bitti

FIFA Başkanıyla görüşen TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türk futbolunun yaşadığı sürecin Tahkim Kurulu kararıyla bittiğini söyledi.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 15:26
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve ekibinin, İsviçre'nin başkenti Zürih'te, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter ve FIFA komiteleriyle yaptığı görüşmeler sona erdi.

FIFA merkezinde gerçekleştirilen görüşmelere, TFF İkinci Başkanvekili Servet Yardımcı ile TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin de katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile görüşmelerinin 1 saat sürdüğünü, ardından da 3 saat süreyle bazı FIFA komiteleriyle temaslarda bulunduklarını söyledi.

TFF seçimlerinin ardından FIFA'ya tamamen bir ''nezaket ziyareti'' gerçekleştirdiklerini vurgulayan Demirören, ''Sayın Blatter'e, Federasyonumuzun vizyonunu ve yapmak istediklerini anlattık. Kendisi de hem vizyonumuza ortak olduğunu hem de Türk futbolunun ve Türkiye'nin, FIFA için, dünya futbolu için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Blatter ile görüşmemizin ardından, pazarlama ve finans komitelerinin temsilcileriyle görüştük. Hem bize bilgi verdiler hem de özellikle önümüzdeki sene Türkiye'de yapılacak 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası ile ilgili son gelişmeleri konuştuk'' diye konuştu.

Demirören, ''Türkiye'de futbolla ilgili yaşanan gelişmeler gündeme geldi mi?'' şeklindeki soruya ise, ''Hayır, genel olarak bir şey gelmedi. Türkiye'de yaşananları tabi ki genel olarak bilgi verdik, sadece o şekilde kaldı'' diye yanıt verdi.

''Milli Takım'daki havadan herkes çok memnun''

Yıldırım Demirören, Ulusal Takım'ın son kamp çalışmaları ve hazırlık maçlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

''Milli Takım'ın teknik kadrosu ve sorumlu arkadaşlarımızla yaptığımız fikir alışverişinde, özellikle arkadaşlık ortamından çok memnun olduklarını söylediler. Hocalarımızın takıma aşıladığı üniversite havasından herkes çok memnun. Zaten bunun sahaya yansıdığını yapılan hazırlık maçlarında gördük.

İnşallah bundan sonrası için de beklentilerimiz her geçen gün artıyor. Ben hocamıza da,  'Artık bizi alıştırdınız, hep böyle gitmemiz gerekiyor' diye söyledim. İnşallah böyle devam edip, hedefimiz olan 2014'te hak ettiğimiz yerde olmak istiyoruz.''


''Birinci hedefimiz, Türk futbolundaki stresi bitirmek''

Yıldırım Demirören, ''Türk futbolunu nasıl günler bekliyor?'' şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi:

''Bizim birinci hedefimiz, Türk futbolundaki stresi bitirmek. Federasyon olarak bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarla alacağımız kararları hem kulüplerle, hem Spor Bakanlığımızla paylaşıp, öncelikle seyirci olaylarını, küfürü bitirme hedefimiz var. Türk futbolu geçen seneden beri bir süreç yaşıyor. Bu süreç, Tahkim Kurulunun verdiği kararla bize göre bitmiştir. Çünkü UEFA'nın istediği şekilde, özerk kurullar kararlarını almıştır. Biz o defteri kapatıp, yeni sayfalar açıp, artık bundan sonra taraftarıyla, yöneticisiyle, federasyonuyla, basınıyla biraraya gelmiş kulüpler yaratarak gitmek istiyoruz. Hedefimiz o, çalışmalarımızı da ona göre yapıyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler