DİSK'ten Filistinli işçilere mektup

DİSK, Filistinli işçilere gönderdiği mektupla, İsrail saldırıları karşısında Filistin halkının yanında yer aldığını belirterek, Filistin'de kalıcı barışın sağlanması ve bölgeye acil insani yardım yapılması için üzerine düşen bütün görevleri yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Konfederasyon ayrıca uluslararası sendikaları, Filistin için ''acil eyleme'' çağırdı.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 09:03
Abone Ol google-news

DİSK, Filistin'de yaşanan dramın bir an önce durdurulması için sendikalar düzeyinde girişimde bulundu. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Filistin Sendikalar Konfederasyonu Genel Sekreteri Shaher Saed'e bir mektup göndererek, Filistinli işçilerin ve Filistin halkının yanında olduklarını belirtti.

''Filistin'in her yere hem çok yakın, hem çok uzak olduğunu'' ifade eden Çelebi, bütün dünyanın bugüne kadar Filistin'de yaşanan yoksulluk ve adaletsizlikleri sessizlik içinde izlediğini, şimdi de yaşanan katliama seyirci kaldığını kaydetti.

Bütün dünyanın gözü önünde bir halkın katledildiğini vurgulayan Çelebi, İsrail'in günlerdir uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve ''insanlık suçu'' işlediğini ifade etti. ''Gazze'de öldürülen her çocuk bizi tarifsiz acılara boğuyor'' diyen Çelebi, mektubunda şu ifadelere yer verdi: ''Biz Türkiyeli işçiler, Filistin halkını ailemizin bir parçası olarak görüyoruz. Kadını, erkeği, işçisi, işsizi, köylüsü, kamu çalışanı, esnafı, sanatçısı bütün Türkiye, dünyanın duyarsızlığına isyan ediyoruz. Her gün ve her akşam sokaklardayız. Emek ve meslek örgütleri olarak 'Ses ver dünya duysun, ses ver İsrail dursun' başlıklı bir kampanya yürütüyoruz. İsrail devletinin yürüttüğü hukuksuz, ölçüsüz, ahlak dışı şiddet, karşı şiddeti körüklüyor. Akan kana ve gözyaşına 'yeter artık' diyoruz. Gazze'ye uygulanan ambargonun derhal kaldırılmasını ve bölgeye acil insanı yardım yapılmasını istiyoruz. İsrail ve Türkiye'nin bütün askeri işbirliği anlaşmalarının iptal edilmesini talep ediyoruz. Diyoruz ki; 'Her yer Filistin, hepimiz Filistinliyiz'. Başta üyesi olduğumuz Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) ile uluslararası sendikal hareketin tamamını, Filistin'de barışın sağlanması için acil eyleme çağırıyoruz.''

Filistin halkının acısını paylaştıklarını ifade eden Çelebi, Filistin'de kalıcı barışın sağlanması ve bölgeye acil insani yardım yapılması için DİSK olarak, üzerlerine düşen bütün görevleri yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Bu mektubun kopyasını ETUC ve ITUC'a da gönderen DİSK, her akşam saat 18.00'de şehir merkezlerinde ''Ses ver dünya duysun, ses ver İsrail dursun'' kampanyası kapsamında eylemler düzenlediğini bildirdi. DİSK, uluslararası sendikal örgütlere gönderdiği mektuplarla ITUC ve ETUC'u bu kampanyayı yaygınlaştırmaya ve benzer organizasyonlara çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler