Amstel Quartet konserinde mekan değişti

40. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek Amstel Quartet konseri, beklenen yağış nedeniyle, Hollanda Başkonsolosluğu Bahçesi’nde değil, St Antuan Kilisesi'nde gerçekleştirilecektir.

Yayınlanma: 06.06.2012 - 17:13
Abone Ol google-news

Amstel Quartet, 7 Haziran Perşembe akşamı saat 21.00’de ilk kez Festivalin konuğu olarak İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen konserde Amstel Quartet, düzenlemelerini kendileri yaptıkları Mozart, Ravel, Brahms, Pärt, Nyman, Barber ve Dun’un müziklerine uzanan bir seçki sunacak.
 
Bugüne kadar, Amsterdam Concertgebouw, Lüksemburg Filarmoni gibi yıldız topluluklarla ve Carnegie Hall gibi dünyanın önemli müzik merkezlerinde konserler veren Amstel Quartet’in aralarında Kersjes van de Groenekan,  Hollanda Almere Oda Müziği ve Concert Artists Guild Management’ın da bulunduğu birçok ödülü bulunuyor.  Konserin biletleri festival seyircilerinden büyük ilgi gördü ve günler öncesinden tükendi.
 
Müziğin Kadın Kahramanları Süreyya Operası’nda
 
İstanbul Müzik Festivali, 8 Haziran Cuma akşamı, bu yılki teması “Umut ve Kahramanlar” kapsamında özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Saat 20.00’de Süreyya Operası’nda başlayacak “Müziğin Kadın Kahramanları” başlıklı konserde, tümüyle kadın müzisyenlerden oluşan kadrosuyla İstanbul Oda Orkestrası,  Hakan Şensoy yönetiminde, dünyadan ve ülkemizden müzikte öncü rol üstlenmiş kadın bestecilerin eserleri seslendirecek. Konserde Türk keman ekolünün uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın’ın yanı sıra Cana Gürmen (piyano), Şehvar Beşiroğlu (kanun), Neva Özgen (kemençe), Sühendan Çetin (ney), Elif Tuğçe Korkmaz (tambur), Yaprak Sayar, Pervin Çakar (vokal) da solist olarak yer alacak.
 
Konserde, tümüyle kadın müzisyenlerden oluşan bir kadroyla yer alacak şef Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası, Türk müziğinin kadın bestecileri Dilhayat Kalfa’dan Kevser Hanım’a, Batı müziğinin eşsiz klasik yapıtlarının bestecileri Clara Schumann’dan Lili Boulanger’ye uzanan kadın bestecilerin yapıtlarını seslendirecek. Solist ve eğitimci olarak saygın bir kariyere sahip Cihat Aşkın, bugüne kadar Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Händel gibi efsanelerle aynı sahneyi paylaştı. Sanatçı, İstanbul Oda Orkestrası ve 2007’de kurduğu Aşkın Ensemble ile yurt içi ve yurt dışında düzenli turnelere çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler