937 kişi kırmızı bültenle aranıyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "937 şahıs Kırmızı Bülten ile aranmaktadır" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 06:48
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son 10 yılda bin 235 adet "Kırmızı Bülten" talebinin değerlendirilmek üzere İnterpol Genel Sekreterliği'ne gönderildiğini belirterek, "Olumlu değerlendirilen bin 181'i ile ilgili Kırmızı Bülten yayımlanmıştır. Aranan şahısların yakalanması, vefat etmesi, zaman aşımı ve davanın kaldırılması gibi sebepler nedeniyle 244 şahsa ait bülten iptal edilmiş olup hali hazırda 937 şahıs Kırmızı Bülten ile aranmaktadır" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Bir şahıs hakkında Kırmızı Bülten çıkarılıp çıkarılmayacağı kararı yetkili adli makamlarca verilmekte olup (İngilizce/Fransızca) düzenlenen talep formları İnterpol Genel Sekreterliği'nce İnterpol Tüzüğüne uygunluğu bakımından incelendikten sonra yayımlanmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı, son 10 yılda bin 235 adet "Kırmızı Bülten" talebinin değerlendirilmek üzere İnterpol Genel Sekreterliği'ne gönderildiğine işaret ederek, "Olumlu değerlendirilen bin 181'i ile ilgili Kırmızı Bülten yayımlanmıştır. Aranan şahısların yakalanması, vefat etmesi, zaman aşımı ve davanın kaldırılması gibi sebepler nedeniyle 244 şahsa ait bülten iptal edilmiş olup hali hazırda 937 şahıs Kırmızı Bülten ile aranmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı, yetkili adli merciler tarafından uluslar arası düzeyde aranması talep edilen 19 Sivas davası sanığından 3'ünün yakalanarak tutuklandığını, bir şahsa ait davanın kaldırılmasına karar verildiğinden hakkındaki Kırmızı Bülten'in iptal edildiğini belirterek, 15 sanığın ise aranmasına devam edildiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler