Yurdun kuzeyi yağışlı geçecek

Yurdun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 06:54
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Çorum, Yozgat, Amasya ve Tokat, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı, zamanla Marmara'da kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Düzce, Zonguldak, Bartın, Çorum, Yozgat, Amasya ve Tokat, akşam saatlerinden itibaren Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve yurttaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler