Olimpiyatlara 50 gün kaldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yaz yapılacak 2012 Londra Olimpiyatları'na 50 gün kaldı.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 11:15
Abone Ol google-news

Ünlü Trafalgar Meydanı'na geçen yıl Mart ayında kurulan olimpiyat saati, 450 gündür geriye saymaya devam ediyor.

Londra'nın 3'ncü kez evsahipliği yapacağı olimpiyatlara 50 gün kala heyecan giderek artarken, bilet bulamayan çok sayıda kişi özellikle açılış ve kapanış törenlerini başkentin dünyaca ünlü parklarında kurulacak dev ekranlarda izlemeyi planlıyor.

Trafalgar Meydanı'ndaki olimpiyat saatinin önünde soruları yanıtlayan Garry, olimpiyatların çok heyecanlı geçeceğini belirterek, ''Harika olacak. Bilet almak için her türlü çekilişte şansımı denedim ancak her seferinde başarısız oldum. En çok platform dalışı yarışını izlemek istiyorum'' diye konuştu.

Geçen yıl Londra'ya taşındığını anlatan Ollie ise ''Londra yaşanabilecek harika bir yer. Kraliçe'nin 60. yıl kutlamaları için de buradaydık ve Londra'nın bu tür organizasyonlarda bir kültür limanına dönüşmesini görmek harika. Hiçbir müsabakaya gidemeyeceğim ama bu şehirde bulunmak bile muhteşem olacak. En çok erkekler 100 metreyi izlemek istiyorum'' dedi.

Londra dışında yaşayan Louisa ve Libbie de bilet bulamadıklarını ancak olimpiyatlar sırasında başkente gelmek istediklerini söyledi.

Rağbet atletizm ve yüzmeye

Çok sayıda İngiliz, bilet bulmaları halinde en çok atletizm ve yüzme müsabakalarını izlemek istediklerini kaydetti.

Peter isimli İngiliz, ''Maalesef biletim yok ancak en çok yüzme ve atletizm yarışlarını izlemek istiyorum'' derken, bilet bulamadığı için çok üzgün olduğunu söyleyen Sam ise özellikle yüzme yarışlarını televizyondan takip edeceğini ifade etti.

Alex isimli İngiliz ise buz hokeyi finallerine bilet bulduğunu ve olimpiyat atmosferini yaşayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Sporseverleri tam bir şenlik bekliyor

204 ülkeden yüzlerce sporcunun mücadele edeceği olimpiyat oyunlarında, sporseverleri de görsel bir şölen bekliyor. ''Harikalar Adası'' temasıyla düzenlenecek törenin sanat direktörlüğünü 8 dalda Oscar kazanan ''Slumdog Milyoner'' filminin yönetmeni Danny Boyle yapacak.

Açılış töreninde Olimpiyat Stadı'nın bir köşesine Avrupa'nın en büyük çanının koyulacağı ve açılışta çalınacağı belirtildi. 15 bin gönüllünün görev yapacağı açılış ve kapanış törenlerinde, 23 bin kostüm giyileceği, 12 saat müzik çalınacağı ve 60 müzisyenin sahne alacağı kaydedildi.

Olimpik ve paralimpik oyunların açılış ve kapanış törenlerini dünya genelinde yaklaşık 4 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.

Meşalenin yolculuğu devam ediyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kızı Prenses Anne ve ünlü futbolcu David Beckham tarafından Yunanistan'da teslim alınan olimpiyat meşalesinin, Büyük Britanya'daki yolculuğu devam ediyor.

Meşale, 70 günlük yolculuğunun ilk 19 gününü geride bırakırken, bugün Newcastle'dan Moorfields'a taşınacak.

Olimpiyatların açılışının yapılacağı 27 Temmuz tarihine kadar İngiltere'nin farklı şehirlerine götürülecek meşaleyi toplam 8 bin kişi taşıyacak.

Her gün 12 saat ve toplam 12 bin 800 (8 bin mil) kilometre taşınacak meşalenin rotası, ülke nüfusunun yüzde 95'inin meşaleyi görebileceği şekilde oluşturuldu.

Güvenlik için 300 milyon sterlin

Olimpiyatlarda güvenliği sağlamak için yapılacak harcamaların 300 milyon sterlini bulması bekleniyor. Oyunlarda, özel güvenlik birimlerinin yanı sıra 6 bin asker ve 12 bin polisin görev yapacağı açıklanmıştı.

Güvenlik önlemleri çerçevesinde, oyunlar sırasında bazı binaların çatılarına, karadan havaya güdümlü füzelerin yerleştirilebileceği de basına yansımıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler