"28 Şubat'tan kimse rahatsız olmadı"

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i evinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "28 Şubat'ın yasal sınırlar içinde yapılmış bir eylem olduğunu kendisinin yasalar bağlı olduğunu ve bu süreçte kimsenin rahatsız olmadığını söyledi" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 08:33
Abone Ol google-news

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, belirlenen yol haritası kapsamında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i evinde dinledi.

Yaklaşık 4 saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Komisyon Başkanı AKP'li Nimet Baş, süre yetersizliğinden dolayı araştırmanın tamamlanamadığını söyledi. "Demirel'i bir kez daha ziyaret edebiliriz" diyen Baş, Demirel'in 1960 ihtilali, 1980 ihtilai, 1971 muhtırası ve en son olarak 28 Şubat süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Görüşmenin ardından NTV televizyonunun yayınına katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, "Demirel bütün darbelere muhatap olmuş bir insandır. Kendisine 1960 ihtilali, 1980 ihtilali, 1971 muhtırası ve 28 Şubat dönemine ilişkin sorular sorduk. Demirel bütün sorularımızı yanıtladı ancak, kesinlikle yeni bir şey yok. Demirel kendi üslubuyla sorularımızı yanıtladı, hepsi bildiğimiz, beklediğimiz yanıtlardı" diye konuştu.


"ABD etkisi kesinlikle yok"

Toptaş, Demirel'in "Darbelerin içinde Amerikan etkisi olup olmadığına yönelik" bir soruyu "Kesinlikle yok" şeklinde yanıtladığını aktardı.

"Tek devlet Türkiye Cumhuriyet'i"

Demirel'e sorulan sorulardan biri de "Türkiye'de derin devlet var mı?" oldu. Toptaş, Demirel'in bu soruya "Türkiye'de bir tane devlet vardır. O da Türkiye Cumhuriyeti devletidir, başka bir devlet varsa o da ordudur" yanıtını verdiğini söyledi.

"28 Şubat'tan kimse rahatsız olmadı"

Toptaş, Demirel'in 28 Şubat sürecine ilişkin değerlendirmesini ise şöyle aktardı:
"28 Şubat'ın yasal sınırlar içinde yapılmış bir eylem olduğunu kendisinin yasalar bağlı olduğunu ve bu süreçte kimsenin rahatsız olmadığını söyledi. Dönemin iyi hatırlanması gerektiğinin altını çizdi ve irticanın yükseldiği konusunda belgelerin çıktığını, tarikatların hızla arttığını ve ülkenin bölünme noktasına geldiğini, bunun da toplumda büyük rahatsızlık yarattığını anlattı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler