'4+4+4 eğitimin sırtındaki kambur olacak'

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası duruma düşmemesi için önlem alması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 11:16
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası duruma düşmemesi için önlem alması gerektiğini belirterek, "Okul öncesinde okullaşma oranları yeni yeni artarken, okul öncesinin zorunlu eğitim kapsamından çıkarılması bu alandaki olumlu gidişatı baltalayacaktır. 4+4+4 sistemi eğitimin sırtında kambur olacak" dedi.

Koncuk, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde basın toplantısında düzenledi. MEB'in uygulamalarını protesto amacıyla kaskların, sopaların, kelepçelerin, darağacının, alyansların, KPSS kitaplarının, duvakların, diplomaların ve maaş bordrolarının yer aldığı basın toplantısında, bu yıl okula başlayacak olan 5,5 yaşındaki çocuklar da ellerinde oyuncakları ve defterleriyle hazır bulundu.

Koncuk, MEB'in, sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası duruma düşmemesi için mutlaka önlem alması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Okul öncesi eğitim, zorunlu eğitim kapsamından çıkarılmıştır. Okul öncesinde okullaşma oranları yeni yeni artarken, okul öncesinin zorunlu eğitim kapsamından çıkarılması bu alandaki olumlu gidişatı baltalayacaktır. Kas-sinir koordinasyonu ve okuma-yazma ile sayısal becerileri henüz gelişmemiş çocukların ilkokula başlaması pedagojik olarak sakıncalıdır. Küçük yaşta ilkokul 1. sınıfa başlayan çocuklar uyum sağlamakta zorlanacaktır. Farklı yaş gruplarının aynı sınıfta olması özellikle küçük yaştaki öğrencilerin başarısını olumsuz etkileyecektir. Okulların fiziki şartları ve güvenlik önlemleri küçük yaştaki çocukların ilkokul 1. sınıfa başlaması için uygun değildir. 66-72 ay arası çocuklara ayrı müfredat uygulanacağı belirtilse de bunun nasıl olacağı da muammadır."

Koncuk, bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşmenin, kamu çalışanları için "hüsran"la sonuçlandığını dile getirerek, kamu çalışanlarına 2012 yılı için yüzde 4+4, 2013 yılı için de yüzde 3+3 zam kararı çıktığını hatırlattı. Öğretmenlerin Haziran ayında yapılacak sınavları boykot etmeyi düşündüklerini kaydeden Koncuk, "Öğretmenler bu konuda sendikalardan destek istemektedir. Sendikamıza her gün konuyla ilgili onlarca telefon gelmektedir. Şayet boykot gerçekleşirse Türkiye'de sınavlar yapılamaz ve bu durum büyük bir kaosa yol açar. Öğretmenlerimiz sevk alıp, sınava girmeyebilir. Bunun önünde kimse duramaz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmenleri hiçbir şekilde sahiplenmediğini öne süren Koncuk, öğretmenler şiddete maruz kalırken, Bakan Dinçer'in tüm yaşananları "tiyatral gösteri" gibi seyrettiğini söyledi.

"Önce özür grubu tayinlerini yılda bir defaya düşüren, şimdi de yıllardır öğretmenlerin hakkı olan öğrenim özrü tayin hakkını onların elinden alan Bakan Dinçer'in kime ve neye hizmet ettiğini anlayamıyoruz" diyen Koncuk, şöyle devam etti:
"Eğitimin en önemli enstrümanı olan öğretmenleri böylesine karşısına almak, onları hor görmek, onların insan olduğunu unutmak için nasıl bir yüreğe sahip olmak gerekir? Ben eşleri ayıran, sağlık sorunları yaşayanları görmezden gelen ya da eğitim hakkına engel olan bir Bakan'ın insanlığından şüphe duyarım.

Türk Eğitim-Sen olarak eş durumu, sağlık ve öğrenim özrü mağdurları ile birlikte 30 Haziran tarihinde bir eylem yaparak, MEB'e sesimizi en gür şekilde duyuracağız. Abdi İpekçi Parkı'nda özür grubu mağdurları, eşleri ve çocukları ile yapacağımız eylem, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e ciddi bir uyarı olacaktır.

Bugün masada yer alan kasklar, sopalar şiddete uğrayan öğretmenleri, alyanslar ve kelepçeler özür grubu mağdurlarını, darağacı intihar eden ataması yapılmayan öğretmenleri, KPSS kitapları, duvaklar, diplomalar ataması yapılmayan öğretmenleri, maaş bordroları ek ödemeleri, eğitim çalışanlarının giderek yoksullaşmasını sembolize etmektedir. Eğitim çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıları sembolize eden bu materyaller, Milli Eğitim Bakanı'nın ilgisini eğitimin sorunlarına yöneltmesi içindir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler