Yunan basını Türkiye'yi karalamaya devam ediyor

Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik yürüttüğü psikolojik saldırılar son günlerde gittikçe sıklaşıyor. Yunan medyasının birinci sayfadan okuyuculara sunduğu haberlerde Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı Turgut Reis firkateyninin Atiki bölgesi kıyılarına kadar yaklaştığı ve zararsız geçiş kurallarını ihlal ettiğini öne sürdü. Yunan basını, Türk savaş gemisinin "ciddi tahrik" oluşturduğunu ve Türkiye'nin iki ülke arasındaki gerginliği sürdürmeye çalıştığı iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 10:08
Abone Ol google-news

Yunan basını, Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı Turgut Reis firkateyninin dün başkent Atina'nın da bulunduğu Atiki bölgesi kıyılarına kadar yaklaştığını ve bu seyri sırasında zararsız geçiş kurallarını ihlal ettiğini öne sürdü.

Atina'da yayımlanan gazetelerin birinci sayfalarında çıkan haberde, Türk savaş gemisinin saatlerce Yunan karasuları içinde kaldığı ve bölgeye gönderilen "Bubulina" adlı Yunan firkateyninin uyarılarını dikkate almadığı iddia edildi.

Turgut Reis firkateyninin Atiki açıklarındaki Kea adası yakınına kadar geldiğini ve sonra geri döndüğünü yazan gazeteler, Türk savaş gemisinin zararsız geçiş kuralları gereği, elektronik algılayıcılarını kapatması, düz bir hat üzerinde seyretmesi ve sabit hızda yol alması gerekirken, bu zorunluluklara uymadığını öne sürdü.

Türk savaş gemisinin bölgedeki seyrinin "ciddi tahrik" oluşturduğunu savunan Yunan basını, Ege'de Türk savaş uçaklarının "ihlallerinin" ardından bu olayın, Türkiye'nin Ege'de gerginliği sürdürme niyetini taşıdığını ortaya koyduğu iddiasında bulundu.

Turgut Reis'in Ege'deki Türk tatbikatına katıldığını belirten gazeteler, bu tatbikatın biteceği 20 Ocak gününe kadar Ege'de "yeni Türk tahrikleri" görülebileceği değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin "sıcak olay" yaratma çabası içinde olduğunu iddia eden gazeteler, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Yunan Deniz Kuvvetlerini alarma geçiren dünkü olay için protesto girişiminde bulunmasının beklendiğini de yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon