Milenyum'un anti kahramanları

Dövüş Kulübü, Sosyal Ağ filmlerinin yönetmeni David Fincher, Milenyum üçlemesinin ilk bölümü Ejderha Dövmeli Kız’ı yeniden sinemaya aktardı.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 14:55
Abone Ol google-news

Otuz dile çevrilen, 46 ülkede 56 milyon satarak rekor kıran Stieg Larsson’un Milenyum Üçlemesi ilk önce ülkesi İsveç’te sinemaya uyarlandı(Yönetmen:Niels Arden Opley/2009).

David Fincher, Ejderha Dövmeli Kız’da anti kahramanları gazeteci Mikael Blomkvist ve gizemli hacker Lisbeth Salander’in öykülerini sürükleyici bir anlatımla yansıtıyor.

Politik bir skandala karıştıktan sonra haklılığını kanıtlayamadığı için gözden düşen gazeteci Mikael, İsveçli ünlü sanayici Henrik Vanger’dan iş önerisi alır. Kırk yılı aşkın bir  süredir çözülemeyen bir cinayeti araştırması için Vanger, Blomkvist’i malikanesine davet eder. Blomkvist’e yardımcı olması için Lisbeth’de işe alınır.

Cinayetin ardındaki gerçekleri araştırırken Mikael’le Lisbeth İsveç iş dünyasının,  endüstrisinin uygar, parlak görünümünün ardında yatan cinayetlerle, cinsel sömürülerle dolu bir geçmişi keşfederler. Bu yetkin dramatik gerilimde herşey Fincher’ın özgün anlatımıyla sıradışı, merak uyandırıcı.

Özel Bölümler’de filmi yönetmen David Fincher’ın açıklamalarıyla izleme seçeneği yer alıyor.

The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız)

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer, Stellan Skarsgard, Steven Berkoff, Robin Wright, Joely Richardson/ 2012, 151 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd, Blu-ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler