"İran atom bombası yapmak istese kimseden korkacak değil "

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer enerji konusunda diyalog ve müzakereyi savunduklarını ancak zorba güçlerin bu sorunun çözümünden yana olmadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 15:52
Abone Ol google-news

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nın (ISNA) bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Pekin'de, ikili temasları çerçevesinde Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ile bir araya geldi.

Ahmedinejad, Karzai ile görüşmesinde ülkesinin nükleer enerji faaliyetleri ve ''5 artı 1'' ülkeleriyle yürütülen müzakerelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

''İran halkı diyalog ve müzakere yöntemine bağlıdır'' diyen Ahmedinejad, ''Ancak zorba güçler, nükleer dosyanın halledilmesinden yana değiller'' ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, şunları kaydetti:
''Onların asıl sorunu, İran halkının bağımsızlık ve ilerleme yolundaki iradesi ve kararlılığıdır. Nükleer konu sadece bir bahanedir ve sultacı güçler bunu İran;a baskı için kullanıyorlar.''

Tarafların yakında Moskova'da müzakere masasına oturacaklarını hatırlatan Ahmedinejad, ''Büyük ihtimalle de en azından Moskova'da bu sorunun çözülmesine izin vermeyecekler'' dedi.

İran'ın nükleer enerji programının gelecekte askeri amaçlı olabileceği iddialarına değinen Ahmedinejad, ''İran atom bombası yapmak istese kimseden korkacak değil ve açıkça bunu ilan eder, kimse de bunu engelleyemez'' yönünde görüş bildirdi.

''Zorba güçlerin bu durumda bugün şahid olunandan öte bir şey yapamayacaklarını'' belirten Ahmedinejad, ''İran İslam Cumhuriyeti'nin asıl ve kesin siyaseti, atom bombası yapımına yönelik bir harekete izin vermez'' ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler