İBBŞT Yaz Oyunları sona eriyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın (İBBŞT) gelenekselleşen Yaz Oyunları bu akşam sahnelenen Şark Dişçisi oyunu ile sona eriyor.

Yayınlanma: 07.06.2012 - 20:17
Abone Ol google-news

1961 yılı Temmuz ayında Rumeli Hisarı’nda başlayan İBB Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları, bu yıl 1-7 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlendi. Lüküs Hayat, İstanbul Efendisi, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz ve Şark Dişçisi adlı müzikal oyunlar ard arda, “Müzikal Geceler” adıyla Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyirci karşısına çıktı.
 
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 27 yıldır sahnede diri tutuyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı Haldun Dormen’in yönettiği oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında bu ikilinin içine düştüğü yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur. Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Bestem Türen, Ali Karagöz, Deniz Evrenol, Uğur Arda Aydın, Hülya Arslan, İlhan Kilimci, Zümrüt Erkin, Tuğrul Arsever, Tolga Coşkun, Nur Saçbüker, Çağlar Polat, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, İbrahim Ulutaş, Esra Ede, Nagehan Erbaşı, Merve Keleş’in rol aldığı operetin müzikleri ise ünlü besteci Cemal Reşit Rey imzasını taşıyor.
 
İstanbul Efendisi’nde, kızına uygun bir damat adayı bulmak için, dönemin batıl inançlarına bel bağlayan bir babanın gülünç durumu anlatılıyor. Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği oyunda; Engin Alkan, Zafer Kırşan, Volkan Ayhan, Hüseyin Tuncel, Ümit Daşdöğen, Çağlar Çorumlu, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Cihan Kurtaran, Serkan Bacak, Murat Üzen, Sevil Akı, Berna Adıgüzel, Derya Çetinel, Sevinç Erbulak, Selin Türkmen, Reyhan Karasu, Çiğdem Gürel, Senem Oluz rol alıyor.
 
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikal, birey-devlet ilişkisini sorguluyor. Aziz Nesin’in yazdığı Y. Kenan Işık’ın yönettiği oyunda; Berna Adıgüzel, Y. Arda Alpkıray, Tuğrul Arsever, Göksel Arslan, Şevket Avşar, Yalçın Avşar, Volkan Ayhan, Savaş Barutçu, Mehmet Bulduk, Tolga Coşkun, Mevlüt Demiryay, Can Doğan, Hasibe Eren, Hamit Erentürk, Osman Gidişoğlu, Murat Güreç, Yasemin Güvenç, Ergün Işıldar, Nurdan Kalınağa, Reyhan Karasu, Ezgim Kılınç, Cihan Kurtaran, Derya Kurtuluş, Senem Oluz, Okan Patırer, Özgürefe Özyeşilpınar, Nur Saçbüker, Berk Samur, Özge O'Neill, Doğan Şirin, Mert Turak, Selin Türkmen, Murat Üzen, Tankut Yıldız rol alıyor. Oyunun müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.
 
Şark Dişçisi adlı müzikalde, tarihin belirsiz bir zamanından çıkıp gelen gezici bir tiyatro kumpanyası,19. yüzyıl Osmanlı mizah yazınının en önemli kalemlerinden olan Hagop Baronyan’ın eğlenceli komedisini; müzikli, danslı, şenlikli bir gösteriyle bugünün seyircisiyle buluşturuyor. İstanbul Ermenileri arasında geçen; birbirini aldatan eşlerin, kavuşamayan aşıkların hikâyesini konu alan oyun, izleyenleri bir arada güldüğümüz zamanları hatırlamaya davet ediyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunun müzikleri Selim Atakan’a ait. Oyunda; Selçuk Borak, Çağlar Çorumlu, Sevil Akı, Selin Türkmen, Ümit Daşdöğen, Sevinç Erbulak, Hüseyin Tuncel, Salih Bademci, Emrah Özertem, Tuğrul Arsever, Çiğdem Gürel, Senem Oluz, Özge O’Neill, Yasemin Güvenç, Reyhan Karasu, Murat Üzen, Serkan Bacak, Okan Patırer, Yılmaz Arda Alpkıray rol alıyor.

www.ibst.gov.tr

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler