İş sağlığında 'tehlikeli' değişiklik

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı komisyonda bir kez daha değiştirildi. Yasa 'az tehlikeli' işyerlerinde 2 yıl sonra yürürlüğe girecek. Komisyon görüşmelerine katılan Güler, 'Tehlike azsa önlem de az' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 09:00
Abone Ol google-news
İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısının TBMMdeki görüşmeleri sırasında yapılan değişiklikle, kapsam sınırlaması kaldırılarak az tehlikeli işyerlerinin tamamında yasanın uygulanması 2 yıl sonraya bırakıldı. Komisyon görüşmelerine katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Hukuk Danışmanı avukat Mustafa Güler, temel maddelerin uygulanmasının 2 yıl ertelendiğine dikkat çekerek, Ölü doğumla karşı karşıyayız dedi.

Yıllarca hazırlanması beklenilen, İstanbul Esenyurtta 11 işçinin yanarak can vermesinin ardından, nisan ayının başında Meclise sunulabilen İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda tasarının, yürürlük maddesiyle ilgili değişiklik yapıldı. Tasarıda 1-9 arası işçi çalıştıran az tehlikeli işyerlerinde yasanın 3 yıl sonra yürürlüğe girmesi öngörülüyordu. Ancak bu kez de 1-9 arası işçi çalıştıran işyerleri sınırlaması kaldırıldı. TTB Hukuk Danışmanı Mustafa Güler, değişiklikle, ofis, büro gibi işyerlerinde, kamu kurumlarında yasanın yürürlüğünün 2 yıl ertelendiğine dikkat çekti. Güler, şunları söyledi:

Oysa iş sağlığı ve güvenliği önlemleri büyük işletmelerde İş Yasasındaki düzenlemelerle zaten uygulanıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler