Uludere dosyası TBMM'ye geldi

Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin dosyada bulunan bazı belge ve bilgiler, TBMM'ye ulaştı.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 09:41
Abone Ol google-news

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak sınırında meydana gelen ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan hava harekatı sonrasında açtığı soruşturmayla ilgili belge ve bilgiler, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na geldi. Dosyadaki bilgi ve belgeler klasörlerde yer alıyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere olayının ardından ''Uludere Alt Komisyonu'' kurarak, olayla ilgili olarak inceleme ve araştırmalara başlamıştı. Bölgeye giderek ölenlerin yakınlarıyla görüşen komisyonun, Adalet Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı'ndan istediği raporlar da komisyona gelmişti. Genelkurmay Başkanlığı'nın raporunu yetersiz bulan komisyon, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yaptığı soruşturmayla ilgili bilgi ve belgeleri istemişti.

 

Yakınları, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi

Şırnak'ın Uludere ilçesindeki olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. Uludere ilçesinden karayoluyla Diyarbakır'a gelen Uludere'deki olayda hayatını kaybedenlerin yakınları, ellerinde olayda hayatın kaybedenlerin fotoğraflarıyla Diyarbakır Adliyesi girişinde üst aramasında geçirilerek adliyeye alındı.

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, aileler ile yapacakları bir görüşmenin ardından aileleri temsil eden bir heyetle soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karaca ile görüşeceklerini söyledi. Aktar, ailelerin soruşturmanın derinleştirilmesi ve daha etkin bir şekilde yürütülmesini talep ettikleri dilekçeyi Karaca'ya vereceklerini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler