Kızılay 144 yaşında

11 Haziran 1868'de bir grup idealist doktor tarafından "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı, 144. yaşını kutluyor.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 10:46
Abone Ol google-news

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran 1868'de bir grup idealist doktor tarafından "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan Türk Kızılayı'nın 144. yaşına ulaştığı belirtildi. Kuruluşa "Kızılay" adının Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Kızılay, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin Osmanlı'dan miras olarak aldığı pek az kurumdan biriydi. Kızılay'ın hizmetleri sadece savaş ve afet dönemleri ile sınırlı kalmadı. Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılayı; kan, sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sundu. Yaralıya kan, hastaya ilaç, yoksula aş, öğrenciye burs oldu. Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü yardım kuruluşu haline gelen Türk Kızılayı 144. yaşında, yardımseverlerin her geçen gün artan güveni ve desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler