iPhone 5'in kasasını satıyorlar

Apple’in Ağustos veya Eylül'de piyasaya sürmesi beklenen ve iPhone 5'in kasasına ait olduğu iddia edilen bir video internete düştü. Videoyu internete koyan site, elindeki kasaları 700 dolara satışa çıkardı

Yayınlanma: 08.06.2012 - 11:08
Abone Ol google-news

Mobil cihazlar için parça satan Etrade Supply firmasının internete koyduğu videoda, yeni nesil iPhone’un  olası kasası gösteriliyor. Wired ve diğer sitelerin verdiği bilgiye göre, videodaki kasa, geçmişte internete sızdırılan birçok fotoğraf ile uyuşuyor.

Daha da önemlisi, görüntülerdeki kasa, iPhone 5 hakkında en çok tartışma konusu olan yeniliğin gerçeğe dönüşeceğini öne sürüyor: Daha geniş bir ekran. Yine de analistler videonun çok fazla dikkate alınmaması gerektiği görüşünde.

Wired sitesine konuşan Gartner araştırma şirketinin analisti Charles Golvin, “Bu parça Apple veya bir tedarikçisinden geliyor olabilir. Aynı zamanda, gerçek ürüne ait olmasa da bir tasarım çalışmasının ürünü olabilir... Apple, nihai ürüne belirmeyen çok fazla tasarım ve model yapıyor” dedi.

ETrade Supply, kendisini telefon parçaları ve hizmetleri sağlayan çok uluslu bir şirket olarak tanımlıyor. Apple iPad  Digitizer Touch Screen çerçevesi ve  iPhone 4S LCD ekran satan şirket, farklı markalara ait tablet modelleri ve akıllı telefonlar da sunuyor.

Etrade Supply aynı zamanda iPhone 5 kategorisi altında üç ürün sunuyor. Bunlar ana ekran butonu, SIM card girişi ve OEM iPhone 5 arka panel yüzü (kasası). Şirket, bu son ürün için 700 dolar fiyat biçmiş ve internet sitesinde ellerinde stokun tükendiği belirtiliyor.  Wired’ın siteden yaptığı sipariş isteği ise henüz cevap almamış.

Apple CEO’su Tim Cook, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, sadece Apple çalışanları için değil, tedarikçileri için de gizliliğin artırılacağını belirtmişti. Golvin, “Apple için yaptıkları iş içi çok katı şartlar altında tutuluyorlar. Apple bilgilerinin dışarı sızmasını istemiyor” dedi.

Apple’ın iPhone 5’i sonbaharda piyasaya sürmesini bekleyen analistler ise o tarihe kadar daha birçok sızıntı olacağı veya spekülasyon ortaya atılacağı görüşünde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler