"Azerbaycan'ın işgal altındaki toprakları kurtarılacak"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''İnşallah Azerbaycan'ın bütün işgal altındaki toprakları kurtarılacak ve inşallah karşılıklı geçmişler unutulacak ve geleceğe hep beraber bakılacak'' dedi.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 13:07
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Iğdır Valisi Amir Çiçek'in onuruna verdiği yemeğe eşi Hayrünnisa Gül ile katıldı. Gül, burada yaptığı konuşmada, Iğdır'da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Iğdır'da çok güzel gelişmeler olduğunu söyledi.

Iğdır'ın çok büyük avantajları olduğunu ifade eden Gül, Iğdır'ın Kafkasların kapısı olduğuna işaret etti. Gül, ''İnşallah Kafkaslarda kalıcı barışı temin ettiğimizde, inşallah Kafkaslarda kalıcı huzuru temin ettiğimizde ki bunun için de ne kadar uğraştığımızı biliyorsunuz, o zaman bütün bu Kafkaslar Asya'ya açılan bir kapı olacak. Şimdi biraz duvar vazifesini görüyor maalesef, dolayısıyla bu duvarı kapı haline getirdiğimizde o zaman Iğdır'ı düşünün, o zaman bütün bu bölgedeki şehirlerimizi düşünün, bütün Asya ile Avrupa arasında çok büyük bir kapı vazifesini görecekler. Bunun kokularını alan herkes buraya yavaş yavaş gelmeye başladı'' diye konuştu.

''Başka yatırımcıları, Iğdır'a, Ağrı'ya, Kars'a davet etmemiz lazım''

Iğdır'ın Kafkasların kapısı olduğuna işaret eden Gül, demiryollarının, bütün Kafkasları, Asya'yı ve Avrupa'yı birbirine bağladığını söyledi. Demiryollarının Iğdır'a uzandığını belirterek, bütün bunların büyük bir refah getireceğini dile getirdi. Gül, şöyle devam etti:

''Sizin, çok huzurlu olmanız gerekir. Bunun için de muhakkak ki şiddet, kanun dışı olaylar, terör... Bunlara hiçbir zaman fırsat vermemek gerekir. Farklı farklı düşünceleri olanlar olabilir, farklı şikayetleri olanlar olabilir, farklı olarak talepleri olanlar olabilir. Bunların hepsini saygıyla karşılayıp, dinlemek lazım ve bütün bunların içerisinde de baktığımızda gerçekten haklı olan her şeyi de yerine getirmek gerekir. Devlet niye vardır, hükümetler niye vardır, kamu görevlileri niye vardır, bizler niye varız. Hepimiz halka hizmet için varız. Halka hizmet etmek de önce onları dinlemekten geçer, onların sorunlarına önem vermekten geçer ve saygı duymaktan geçer. Bunlar öyle olur ki, ekonomik sorunlar olur, demokratik konularla ilgili sorunlar olur, hak ve hukukla ilgili olur, neyse bütün bunları yeter ki soğukkanlılıkla konuşalım ve ondan sonra memleketimizin güçlenmesi için, ülkemizin birliği ve bütünlüğü çerçevesi içerisinde memleketimizin sorunlarını hep çözelim. Ama eğer terör söz konusu olursa, şiddet söz konusu olursa, o zaman tabii ki insanlar problemlerini de çözemezler, ekonomik kalkınma da zor olur, gelip de başkaları paralarını Iğdır'a yatırıp da burada fabrikalar açmazlar, memleketin başka kısmına giderler, oraya yatırım yaparlar. Hatta hatta Iğdır'da çok zengin olan insanlar buraya sığmaz, buradan başka yerlere giderler. Tam tersine bizim, başka yatırımcıları, Iğdır'a, Ağrı'ya, Kars'a davet etmemiz lazım ki bu bölgemiz gerçekten daha hızlı kalkınabilsin.

Tekrar hatırlatmak isterim size, Kafkaslarda kalıcı barış inşallah gelecek. Bunun için çok uğraşıyoruz. Bunun bir kısmını biliyorsunuz, bir kısımını bilmiyorsunuz. Bu barış olduğunda inşallah Azerbaycan'ın bütün işgal altındaki toprakları kurtarılacak ve inşallah karşılıklı geçmişler unutulacak ve geleceğe hep beraber bakılacak ve o zaman hep beraber bu bölgenin çok büyük bir cazibe oluşturduğunu göreceksiniz. Ona hazırlanmanız lazım sizin. Şehrinizi ona hazırlayın. Yollarınızı, mimarinizi, her şeyi buna hazırlayın.''

Cumhurbaşkanı Gül, şehitlere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, herkesin şehit ailelerini baş tacı yapması gerektiğini söyledi. Gül, ''Bu ülkede barış olsun, huzur olsun. Bu ülkede insanların farklılığı olabilir, bu farklılıkları zenginlik olarak görelim. Hepsi bizim insanlarımızdır, hepsi bizim şerefli vatandaşlarımızdır diye görelim, çok samimi bir kucaklaşma içerisinde hepimiz olalım, ülkemizi de milletimizi de daha çok kalkındıralım'' diye konuştu.

Gül, yemek öncesinde yatırımlarıyla şehre katkı sağlayan iş adamlarına plaket verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler