Bakan Ergin'den CMK mesajı

Özel yetkili mahkemelerle ile ilgili düzenleme çok uzamadan bitirilecek. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bu mesajı verdi. "Yetkilerin kaldırılması terörle mücadelede zaafiyet" getirir eleştirilerine de tepki gösterdi ve "Halel getirmez' dedi. Darbe ile mücadele de geriye dönülmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 13:20
Abone Ol google-news

CMK'nın 250. Maddesinde yapılacak değişiklikle  özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin sınırlandırılmasını  öngören yeni düzenlemenin  terörle mücadeleyi etkilemeyeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yeni düzenlemenin darbe soruşturmalarına etkisi ile ilgili mesajı da netti.

Ergin, düzenlemeye ilişkin basında çıkan spekülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Ergin, "Çok uzamaz diyerek" çalışmanın hızla bitirileceğinin sinyalini de verdi. Çalışmanın Adalet Bakanlığı'nda değil de bizzat Başbakanlık'ta yapılmamasını da değerlendirdi.

Sadullah Ergin bu mesajları , AB sürecinin değerlendirildiği , Dışişleri, İçişleri ve AB Bakanları'nın katıldığı, Ordu'daki reform izleme grubu toplantısının ardından verdi.

Ergin, daha önce ataması yapılan adalet müşavirlerinin, Temmuz ayı sonuna kadar Londra, Berlin, Paris, Washıngton gibi başkentlerdeki büyükelçiliklerde  göreve başlayacağını da duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler