"BOP yerine başka bir proje hazırlandı mı?"

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) sebebiyle yüklendi. Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'a ''Büyük Orta Doğu Projesi yerine bir başka projenin hazırlanıp hazırlanmadığını'' sordu.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 10:57
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, önce Büyük Orta Doğu Projesi'nin ''barışa yönelik kurulduğunu'', ardından ise ''doğmadan ölen bir proje konumuna düştüğünü'' söylediğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın, projenin gerçekte ne olduğunu ve neyi amaçladığını anlatmasını isteyen Yağız, ''Bu projenin hedefleri arasında ülkemiz de bulunmakta mıdır?, Projenin Türkiye'yi tehdit ettiği görüşüne katılıyor musun? Büyük Orta Doğu Projesi kapsamında olduğu iddia edilen ve ülkemizle Orta Doğu'nun sınırlarını değiştiren bazı haritalar çizilmişti; bu haritalardan haberiniz var mıydı?'' diye sordu.

Yağız, açıklamasında şöyle devam etti: ''Eğer iddia ettiğiniz gibi Büyük Orta Doğu Projesi doğmadan öldüyse bu nasıl olmuştur. Proje ne zaman ölmüştür? Proje öldüğüne göre neden bugüne kadar ilgili sorularıma yanıt verme ihtiyacını duymadınız. Büyük Orta Doğu Projesi'nin Orta Doğu'da barışı sağlamayı amaçladığını iddia ediyorsunuz; buna gerçekten inanıyor muydunuz? Projenin ölü doğduğunu tam da İsrail'in Filistinlilere hala devam eden ve çoluk çocuk demeden bini aşkın insanın ölümüne sebep olan saldırıları sırasında açıkladınız. Açıklamanızı neden böyle bir süreçte yaptınız. Bu projenin yerine başka bir proje hazırlanmış mıdır? Hazırlanmışsa yeni proje içinde de eş başkanlık gibi göreviniz olacak mıdır?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler