"Türk ekonomisi yumuşak inişe gidiyor"

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türk ekonomisinin Avro bölgesinde artan strese ve gelişmiş ekonomilerin büyük bölümünde görülen zayıf toparlanmaya karşı esnek kaldığını, ancak azalsa da ekonomideki kırılganlıkların devam ettiğini bildirdi. IMF Türk ekonomisinin ümit verici şekilde "yumuşak inişe" doğru gittiğini belirtti.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 15:04
Abone Ol google-news

IMF Türkiye Masası Şefi Ernesto Ramirez Rigo başkanlığındaki heyetin Türkiye'deki temaslarını tamamlaması üzerine bir basın açıklaması yapıldı. IMF merkezinden yapılan açıklamada, heyetin 31 Mayıs ve 6 Haziran tarihleri arasında İstanbul ve Ankara'daki temaslarında 2012 Madde IV konsültasyon görüşmelerine hazırlık çalışmaları gerçekleştirildiği bildirildi. IMF heyeti Hazine, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun üst düzey yetkilileri yanında iş dünyası temsilcileriyle de biraraya geldi. Açıklamanın Türk ekonomisinin değerlendirildiği bölümünde şöyle denildi:
"Türk ekonomisi Avro bölgesinde artan strese ve gelişmiş ekonomilerin büyük bölümündeki zayıf toparlanmaya karşı esnek kalmış ve azalmış olsa da kırılganlıklar devam etmektedir. 2011 yılının ikinci yarısından bu yana makroekonmik politikaların sıkılaştırılması yerindeydi ve iç talebin yavaşlamasına katkıda bulundu. Ümit verici bir şekilde, ekonomi yumuşak inişe doğru hız kesiyor, böylece geçen iki yıl boyunca meydana gelen dengesizliklerin onarılmasına yardım ediyor. 2012 için cari bütçe hedeflerini ve dış şoklara karşı sıkı para politikasını sürdürmek ve varolan politika tamponlarını güçlendirmek önemli olacak. Ancak, küresel ekonomik gelişmeler aşağı yönlü görünüm veriyor. Bu risklerin gerçekleşmesi halinde, kamu sektörünün güçlü bilançoları yetkililere konjonktüre karşı fırsat veriyor."

IMF açıklamasında heyetin Türkiye'deki temasları sırasında toplantılara katılanlara görüşlerini içten ve açık sözlü olarak dile getirdikleri gerekçesiyle teşekkür edildi. IMF'nin üye ülkelerle yıllık ve düzenli olarak gerçekleştirdiği Madde IV görüşmeleri için Eylül ayında yeniden Türkiye'ye gelme beklentisi de dile getirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler