'Dışarıdaki Gazeteciler' tutuklu meslektaşları için yürüdü

"Dışarıdaki Gazeteciler" tutuklu meslektaşları için Taksim'de buluştu.

Yayınlanma: 08.06.2012 - 17:27
Abone Ol google-news

Dışarıdaki Gazeteciler, KCK operasyonları kapsamında  basına yönelik tutuklamaları ve baskıları Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüyerek  protesto etti.

Taksim Meydanı’nda akşam saatlerinde biraraya gelen grup “Dışarıdaki gazeteciler” pankartı açarak  sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüşe, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, Türkiye Gazeteciler Sendikası, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazeteci Ahmet Şık, BDP İstanbul Eş Başkanı Asiye Kolçak ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Şık, “İki generali mahkemeye dahi getirmeden yargılamakla 12 Eylül’le hesaplaştıklarını söyleyenler ve onların şakşakçıları, bugün ne demek istediğimizi anlamayabilirler” dedi. Şık, merkezi, sosyalisti, Kürt’ü, Ermeni’siyle basının baskı, sansür ve otosansürle karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Hükümetin kendileri gibi düşünmelerini, kendileri gibi muktedire yamanmış gazeteciler olmasını istiyorlar. İşte bu yüzden, 1980’lerden beri ‘devlet terörü’nün nefesini her an ensesinde hisseden Kürt basını, bu bitmek bilmeyen sindirme ve baskı ikliminin en net kurbanı” diye konuştu.

Eylem sonrası açıklama yapan BDP lideri Demirtaş ise, AKP Hükümeti’nin toplumu teslim almaya çalıştığını belirterek “Toplumu teslim alabilmenin ilk şartı medyayı teslim almaktır. AKP toplumu yeniden dizayn adına, toplumu teslim alabilmek için muhalif medyayı tutuklamalarla teslim almaya çalışıyor. Gazeteciler serbest bırakılmadan siyasi olarak sorunlara çözüm bulmak imkansızdır. İlk şart olarak basın özgür bırakılmalıdır. Özgür olmalıdır ki toplum tartışabilmelidir” dedi.

Fotoğraf: KAYHAN AYHAN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler