Gazetelerde Bugün

Eğitim yılının son gününde Bakan bir genelge yayımlayarak gelecek dönem 4+4+4 kaosunun yaşanacağının ilk sinyalini verdi. Haber bugünkü gazetelerin çoğunun manşetinde. İşte günün öne çıkan diğer haberleri...

Yayınlanma: 09.06.2012 - 06:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Çatışma büyüyor

Cemaat medyası, özel yetkili mahkemelerin alanının daraltılması için hazırlık yapan hükümete aba altından sopa göstermeyi sürdürüyor. Adil yargılama ilkelerini çiğneyen ÖYM’lere dokunulmamasını isteyen cemaat yazarları “Her iktidar, kendisine teveccüh gösteren kitlelerin vesayeti altındadır”, “Başkaları ile el ele tutuşurken vefalı ellerden uzaklaşılırsa geri dönülmez bir akşamın ufkuna yürümek de var” gibi yorumlarla Erdoğan’a gözdağı veriyor.

 

HÜRRİYET

Silah bırakma gündemde

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Kuzey Irak'ta silah bırakmaya, teslim almaya kadar giden görüşmeler var. Bu sürecin başından beri ABD de işin içinde" dedi.


MİLLİYET

3 çocuk hikayesi

Mukopolissakaridoz onların hastalığının adı. Kısaca vücuttaki organların büyümesine neden oluyor, zekayı geriletiyor. Tek bir ilacı var, o da tedavi etmiyor sadece yaşam kalitesini artırıyor.

 

VATAN

Dalga geçtiler

Parasız eğitim pankartı yüzünden iki gencin 8 yıl ceza alması Kanada'da alay konusu oldu. Basın 'Bizde de böyle savcılar olsa, başbakanımız harç artışını protesto eden öğrencilerden kurtulurdu' diye alay etti.

 

RADİKAL

Deniz'i milli irade asmış

Darbe Komisyonu'na yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Demirel, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamları için "Suç varsa halkındır" yorumunu yaptı.

 

AKŞAM

MİT'ten misyon analizi

Mit'in organize ettiği konferansta 21'inci yüzyıla göre planlanan 'istihbarat reformu' anlatıldı.

 

SÖZCÜ

İmam Hatip isyanı

Eğitimdeki 4+4+4 dayatmasıyla, birçok ilköğretim okulunun imam hatibe çevrilmesi veli ve öğrencileri sokağa döktü.

 

HABERTÜRK

'Dana diyorsan dana olacak'

Tarım Bakanı uyardı: Şirketleri teşhir için vicdanım rahat. 100 yüz dana diyorsan tavuk satamazsın.

 

AYDINLIK

Polise TGB sürprizi

Denizli'de Başbakan'ı protesto etmesinler diye TGB'lilerle polis arasında amansız bir takip yaşandı. Polis, 5 pankart aldı ama gerçeğine ulaşamadı.

 

SABAH

Son üç gün şantajcıları

Yeni bir ihale mafyası türedi: Son üç günde ihaleye itiraz ediyor ve haraç karşılığı dilekçelerini geri çekiyorlar.

 

POSTA

Okulunuz değişebilir

Okullar dün kapandı. 2012-2013 öğretim yılı 17 Eylül'de başlayacak. Birçok öğrenci eski okuluna dönemeyek. İlköğretim okulları 4+4+4 sistemi gereğince ya ilkokula ya da ortaokula dönüştürülevek.

 

BİRGÜN

Haydi çocuklar kaosa

Eğitim yılının son gününde Bakan bir genelge yayımlayarak gelecek dönem 4+4+4 kaosunun yaşanacağının ilk sinyalini verdi.

 

YENİ ŞAFAK

Esed'i seyreden zulme ortaktır

Başbakan Erdoğan, Suriye'deki katliamlara sessiz kalarak, Esed'i destekleyenleri sert bir dille eleştirdi: Türkiye'de bu zalimin yanında yer alanlar var. Zalimlerin yanında yer alanlar da zalim olur. İsrail öldürünce suç oluyor da Esed öldürünce suç olmuyor mu?

 

ZAMAN

CMK değişikliğinden hangi dava nasıl etkilenecek?

Cuntalara, yolsuzluklara ve çetelere karşı etkin mücadele veren özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin kısıtlanacağına yönelik çalışma yapıldığı iddiası, tedirginliğe yol açtı. Eğer gazetelere sızan taslak yasalaşırsa, dosyalar yeni yargıçlara verilecek, tahliyeler gündeme gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler