Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yarın yapılacak

İlköğretim 5, 6, 7 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflar için düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yarın yapılacak.

Yayınlanma: 09.06.2012 - 08:11
Abone Ol google-news

Sınava, 1 milyon 9 bin 720 öğrenci girecek. Türkiye saatiyle saat 10.00'da, merkezi sistemle yapılacak sınav, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek'te düzenlenecek.

Sınavda her sınıfın müfredat programlarına uygun olarak, Türkçe, Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım, Matematik, Fen ve Teknoloji, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler, Sosyal Bilimler alanlarından testler yer alacak. PYBS'de her sınıf öğrencisine 100 soru yöneltilecek ve 120 dakika süre verilecek.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekiyor.

Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport) en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak.

Yanında kimlik belgesi olmayan öğrenci kesinlikle sınava alınmayacak. Sınav sonuçlarının 3 Ağustos 2012 tarihinden itibaren açıklanması planlanıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler