Tekfen Filarmoni festivalde çalacak

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 40. İstanbul Müzik Festivali, bugün Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın daimi şefi Saim Akçıl yönetiminde Aya İrini Müzesi'nde vereceği konserle devam ediyor.

Yayınlanma: 09.06.2012 - 08:14
Abone Ol google-news

Tekfen Filarmoni Orkestrası, bugün saat 20.00’de vereceği konserde daimi solistleri udi Yurdal Tokcan, neyzen Ercan Irmak, kanuni Göksel Baktagir ve piyanist İlyaz Mirzayev’e eşlik edecek. Tekfen Vakfı'nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek konserde geleneksel müziğin usta isimleri ve Tekfen Filarmoni Orkestrası, yerel öğelerle bezeli bir müzik ziyafeti sunacak.
 
Tekfen Filarmoni Orkestrası, 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmek, barış adına ortak bir dil yaratmak amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde kuruldu. Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülkenin seçkin müzisyenini bir araya getiren orkestra, klasik müzik repertuarının başyapıtlarının yanı sıra temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen yapıtları da seslendiriyor. Seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atan Tekfen Filarmoni Orkestra’sında bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Filarmoni’nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği titiz çabayı da gözler önüne seriyor.
 
İstanbul Müzik Festivali’ndeki konserlerin biletleri Biletix satış sistemi, İKSV’den ve festival süresince Aya İrini Müzesi’nde yer alan gişeden alınabilir.
www.muzik.iksv.org
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler