Anayasa Uzlaşma Komisyonu Köşk'e çıkacak

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 11 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceklerini belirtti.

Yayınlanma: 09.06.2012 - 12:03
Abone Ol google-news

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi ve CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 11 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceklerini söyledi. Kart, görüşmeye ilişkin şöyle dedi: "Pazartesi günü görüşeceğiz, heyet olarak gideceğiz, Uzlaşma Komisyonu olarak gideceğiz. Anayasa Uzlaşma Komisyonu Sayın Meclis Başkanı'nın başkanlığında. Saat 10.30'da biz Meclis'ten hareket edeceğiz. Öyle anlaşılıyor ki randevu saatinin de 11.00 olduğu anlaşılıyor. Burada bizim hassasiyetimiz şu; Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmaları sürecinde elbette siyasi partiler anayasa beklentilerini dile getirebilirler, bu demokrasilerde olağandır, bunun yadırganacak bir yönü yoktur, ancak başkanlık sistemiyle başlayan partili cumhurbaşkanlığına dönüşen tartışmalar ve benzeri tartışmalar bunlar bu kapsamdaki tartışmalar değildir. Bunlar doğrudan medya gücüyle bilgi kirliliği yoluyla devlet gücüyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına müdahale niteliğindedir. Bunu kabul etmiyoruz. Bu hassasiyetimizi ifade edeceğiz. Bir diğer önemli husus, toplumdaki ayrışma ve nefret söylemine dikkat çekerek Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin başta hükümet olmak üzere bu söylemlerine bu nefret ve ayrışma ortamını yükselten söylemlerine son vermeleri gerektiğini, anayasa yapımı sürecinin bu yönüyle de Türkiye için bir sorumluluk olduğunu, Türkiye'de bir barış dilini ortak paydayı yaratmak ve nefret söylemini gidermek anlamında bir fonksiyonu olduğunu ifade ederek bu noktada da mesajlarımızı, hassasiyetlerimizi, kamuoyuna yönelik uyarılarımızı en üst düzeyde de ifade edeceğiz."
 

'Müdahale girişimlerine karşı seyirci kalmamasını ifade edeceğiz'

"Bir çağrıda bulunacak mısınız, bir mesaj vermesini isteyecek misiniz?" sorusuna da Kart, "Cumhurbaşkanı'na mesajımız şudur; Cumhurbaşkanı'nın bu gibi konularda elbette taraf konumuna girmemesini, bu noktalarda müdahil konumda olmamasını, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının her türlü müdahaleden uzak, uzlaşma ile toplumsal diyalogla yürümesi noktasında tavır koymasını, aktif olmasını, bu noktada edilgen olmamasını müdahale girişimlerine karşı seyirci kalmamasını hükümet tarafından da yapılsa bu müdahale ki yapılıyor bu müdahalelere seyirci kalmamasını bunları ifade edeceğiz" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler