"Kürt sorunu icatçıları hesaba çekilecek"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin korkusunun MHP olduğunu vurgularken, "Çünkü MHP gelirse federasyoncular, ikinci cumhuriyetçiler, İmralı takaları, Kandil akbabaları, sözde Kürt sorunu icatçıları mutlaka hesaba çekilecektir. Türk'e diş bileyenler bunun diyetini vereceklerdir" diye konuştu.

Yayınlanma: 09.06.2012 - 14:42
Abone Ol google-news

MHP Lideri Bahçeli, Serik Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Serik'te olmaktan, büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti. "Bugün Serik Belediyemizin fedakâr ve takdir edilecek çalışmalarını yerinde görmek ve Atatürk Kültür Merkeziyle Belediye Hizmet Binası'nın temelini atmak için sizlerle buluştuk" diyen Bahçeli, "Serik'e gönül veren, gelişmesi için ter akıtan, emek sarf eden her bir kardeşimi kucaklıyor ve Yörüklerle iftihar ediyorum" şeklinde konuştu.

"Erdoğan'ın korkusu MHP'dir"

MHP yönetimi altında bulunan belediyelerin çok önemli başarılara imza attığını ve yerel yönetimlerde "mühür" vurduğunu kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti:
"Bunu çekemeyen müzakereci AKP; belediyelerimize çamur atmaya, iftira pisliği bulaştırmaya çalışmaktadır. Sahte ve çakma şikâyet mektupları, düzmece iddialar ve suç imalleri yoluyla dürüstlüğün sembolü belediyelerimiz zan altına alınmak istenmektedir.
AKP zihniyeti, bizi yerel yönetimlerde sıkıştırmaya ve etrafımızı sarmaya cüret etmektedir.
Ama yolsuzluk batağında 9,5 yıldır saplanıp kalan AKP'nin, Allah'ın izniyle buna gücü yetmeyecektir. Başbakan Erdoğan ve partisinin korkusu MHP'dir. Endişesi ve kâbusu MHP'dir. Çünkü MHP gelirse haram lokma yiyenler hesaba çekilecektir. Hırsızların, hainlerin, teröristlerin defteri dürülecektir. Bölünme konusunda neredeyse yabancılara söz veren iktidarın yakasından tutulacaktır. MHP gelirse; federasyoncular, ikinci cumhuriyetçiler, İmralı takaları, Kandil akbabaları, sözde Kürt sorunu icatçıları mutlaka hesaba çekilecektir.
Türk'e diş bileyenler bunun diyetini vereceklerdir. Türkmen'i, Yörüğü görmezden gelen vicdanı kirlenmişler yaptıklarını ödemek durumunda kalacaklardır. Türkiye'yi bölmeye çalışan, Türk milletini ayırmaya ve düşman kamplara seferber etmeyi aklından geçirenler şaşırıp felç olacaklardır."

"Milletimiz kaderine terk edilmiştir"

Türkiye'nin iyi ve doğru bir yolda olmadığını savunan MHP Lideri, istikrarsızlık ve dengesizliğin her alanı istila ettiğini vurguladı. "Huzursuzluk köpürmüş, güvensizlik koyulaşmış, ekonomik zorluklar kökleşmiştir" diyen Bahçeli, "Milletimiz her anlamda çaresiz ve kaderine terk edilmiştir. Ekonomideki tahribat, azan hayat pahalılığı, kâbus gibi çöken zamlar hepinizi perişan etmiştir. Bugün Başbakan'ın gelişmiş diyerek yutturmaya çalıştığı ekonomik sistem, sizlerden aldığı fahiş vergilerle ayakta güç bela durabilmektedir.
'Fakirleşen millet, itibarlı devlet' çelişkisi ve ağır yoksulluk hali sürekli görmezden gelinmekte, üstelik zenginleşmekten bahsedilmektedir. Sizlerden aldığını başkalarına peşkeş çeken bu iktidar, ürünlerinizin dalda kalmasına nedense sessiz ve duyarsızdır. Başbakan Erdoğan binlerce kilometre uzaklıktaki yerlere küresel hesaplar çerçevesinde yardım yapmakta, para vermektedir. Ama sıra Serik'e geldiğinde bir şey yokmuş gibi davranmayı, hareketsiz kalmayı tercih etmektedir"
diye konuştu.

"Her şeyin en güzelini inşallah sizlerle buluşturacağız"

"Ekonomik darboğaza düşen" Türkiye'nin asıl sorunlarından savrularak başka alanlara kaydırıldığını ve "çıkmaza hapsedildiğini" dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti:
"Ortadoğu sultanlığına özenen sefil zihniyetler, milletimizin meselelerini çözemeyeceklerini anlayınca, küresel güç merkezlerinin izin ve icazetiyle oyalanmaya ve ülkemizi sonu olmayan gerilimlerle meşgul etmeye çalışmışlardır. Gayet net olarak biliyor ve bizatihi de yaşıyorsunuz; zenginleşen, büyüyen, gelişen asla sizler değilsiniz ve hiçbir zaman da olmadınız. Elektriğiniz zamlı, ekmeğiniz pahalı, hayatınız çilelidir; ama gelin görün ki ürünleriniz para yapmadığı için borçlarınızı dahi zor ödüyorsunuz. Emeğiniz, alın teriniz ne yazık ki heba olmaktadır ve AKP için bu hiç mesele değildir. İşsizlik, yoksulluk ve ağır sefalet şartları Akdeniz'in maviliğini kapatmış, parıltılı gökyüzünü karartmıştır. Şüphesiz bu devran böyle gidemez ve de gitmemelidir. Dileğim, çaresizlik içinde kıvranan vatandaşlarımızın acil çözüm bekleyen sorunlarının bir an önce giderilmesidir. Ve elbette kısır çekişmelerle kaybedilen yılların telafi edilmesi, Serik'in aradığı ve beklediği esenlik ve bereket dolu günlere ulaşılmasıdır. Parti olarak, yönetiminde bulunduğumuz yerel yönetimler yardımıyla bunu yapmaya ve olumsuzlukları yerel ölçekte yenmeye çabalıyoruz. Ama Allah iktidar olmayı bize nasip ederse her şeyin en güzelini inşallah sizlerle buluşturacağız."

 

MHP LİDERİ KEMER'DE

Bahçeli, Kemer Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada Buraya Kemerli vatandaşları görmeye, hem de Kemer Belediyesi'nin yaptırdığı eserlerin açılışını ve bazılarının da temelini atmaya geldiğini belirtti. Kemer'in turizmin marka ismi olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Kumuyla, deniziyle, misafirperverliğiyle, ikram ve hizmetleriyle Türk milletinin en iyi temsil edildiği yerlerden birisi kuşkusuz Kemer'dir. Kemer'de sıkılacak samimi bir elin, mesela Rusya'da bir karşılığı olacaktır. Kemer'den atılacak bir adımın Finlandiya'dan sesi duyulacaktır veya Kemer'den gösterilecek yakınlığın Danimarka'dan, Hollanda'dan, Almanya'dan mutlaka cevabı görülecektir. Böylesi güzide vatan beldeleri kültür ve medeniyetlerin kesiştiği kavşak noktasıdır" dedi.

Yerli veya yabancı olsun, hiçbir turisti "nasıl olsa bir daha gelmez diyerek" ekonomik ve insani olarak zarara sokmaya çalışmanın, hatta bunu akıllardan geçirmenin en başta büyük Türk milletinin erdem ve değerleriyle asla bağdaşmayacağına vurgu yapan Bahçeli, şöyle devam etti:
"Buraya geçici olarak gelen herkes bu güzel ilçemizde misafirdir. Türk kültüründe misafirin el üstünde tutulduğu hepimizce bilinmektedir. Bu nedenle turizmin gelişmesi, daha çok iş ve aş üretmesi doğa ve tesis güzellikleri olduğu kadar, insan davranış ve yaklaşımlarıyla doğru orantılıdır. Kemerli kardeşlerimin, bunların farkında olduğunu biliyorum. Ayrıca Kemer esnafının turizmin yapısal özelliklerinden kaynaklanan sorunları olduğunun da farkındayım. Ekonomik zorluklar birikiyor, üst üste yığılıyor, görüyorum. Eskisi gibi dükkânlara giren çıkanın, alış veriş yapan sayısının istenilen düzeyde olmadığını da sizler yaşayarak biliyorsunuz. Kiraların ödenmesinde bile sıkıntılar vardır. Kemer aslında kendi ayakları üstünde durmaktadır. Güçlüklerin üstesinden gelmek için çırpınmaktadır. Doğulusu batılısı, kuzeylisi güneylisi burayı kendisine umut hanesi yapmıştır. Kardeşlikten geri adım atmayı Kemer'de kimse aklına dahi getirmemiştir. Burada herkes işinin, ekmeğinin ve hayallerinin peşine düşmüştür. Daha çok çalışmak, daha iyi hizmet sunmak, daha fazla turizme destek olmak için işin bir ucundan tutmuştur. Kemer'in soluk alması bunun içindir. Bu güzel ilçemizin kardeşlik Kemer'iyle bağlanması buna dayanmaktadır. Var olan ekonomik sorunlar da inşallah çözülecektir."

Kimseyi ayırmadan, yöresine ve kökenine bakmadan, herkesi Cenab-ı Allah'ın bir emaneti kabul ederek kucaklayacaklarını ve ellerinde gelen yardımı güçleri nispetinde göstereceklerini dile getiren Bahçeli, "Mardinlisi de bizden, Tekirdağlısı da. Kayserilisi de bizden, Diyarbakırlısı da. Ankaralısı da biziz, Ağrılısı da bizim bir parçamız. Çünkü biz hepimiz büyük bir ailenin mensuplarıyız. Çünkü biz Türk milletiyiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler