Ya uygula ya git

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okul müdürlerini 4+4+4 konusunda tehdit etti.

Yayınlanma: 10.06.2012 - 08:17
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 81 ilin okul müdürlerini, e-konferans sistemi ile verdiği 4+4+4 eğitiminde, “Sizler benim ekibimsiniz. Ya bu ekibe uyarsınız ya da gidersiniz” sözleri ile tehdit etti. Eğitim-Sen, bakanlığın yarın sınıf öğretmenlerine vereceği benzer toplantıyı protesto ederek “sivil itaatsizlik” kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, mayıs ayı sonunda yaklaşık 76 bin okul müdürüne, e-konferans yöntemi ile 4+4+4 sistemine ilişkin eğitim verdi. Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in okul müdürlerini, müdürlerin de bakanı görebildiği toplantıda, Bakanlık Temel Eğitim Genel Müdürü, Ortaöğretim Genel Müdürü, Mesleki ve Teknik Öğretim Genel Müdürü ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı da konuşmacı olarak yer aldı. Milli Eğitim Bakanı Dinçer, yeni eğitim yılında “okulların sivilleşmesinin” önemini vurguladı, “yöneticilerin mesleklerini profesyonelce yapmasını, öğrencileri sevmesini, okulu cazibe merkezi haline getirmesini” istedi. Ancak Dinçer, okul yöneticilerini “Sizler benim ekibimsiniz. Ya bu ekibe uyarsınız ya da gidersiniz” sözleri ile tehdit etti.

Türban uyarısı


Bakan Dinçer toplantıda, okul müdürlerine öğrencilerin kılık-kıyafetlerine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Dinçer, öğrencilerin “saçına-başına karışılmaması” gerektiğini dile getirerek “Kıyafeti uygun olmayan öğrencileri okul kapısından çevirmeyin” talimatını verdi. Öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin bakanlık yönetmeliğine göre, “Kız öğrencilerin okul içinde başlarının açık olması” gerekiyor. Okul müdürleri, bakanın bu açıklamasını, türbana serbestlik olarak değerlendirip, kılık-kıyafet yönetmeliğini değiştireceğine dikkat çekiyor.

Yan cebime koy

Milli Eğitim Bakanlığı, özellikle kayıt dönemlerinde okul aile birliği aracılığıyla toplanan bağışlar nedeniyle Türkiye genelinde şikâyet edilen 2 bin 771 okuldaki soruşturmayı tamamlayarak yöneticilere disiplin cezası verilmesi teklifinde bulunurken, 2 bin 943 okulda ise bağış nedeniyle başlatılan soruşturma hâlâ devam ediyor. Bakan Dinçer, okul müdürlerine verdiği eğitimde de “Asla ve asla makamları kullanarak bağış alınmamasını” istedi. Ancak Dinçer, okul müdürlerine “kayıt zamanında olmasa da dönem içinde bağış alınabileceği” yönünde açıklamalar yaparak, “Okul açıldıktan sonra insani ilişkileriniz ile velilerle aranızda kuracağınız diyalog sonucu kimseyi zorda bırakmadan çalışma yapılması gerektiğini” söyledi.

Eğitim-Sen’den sivil itaatsizlik

Bakanlık, okul müdürleri ile yaptığı toplantının bir benzerini de yarın sınıf öğretmenleri için düzenleyecek. Eğitim-Sen, Dinçer’in okul müdürlerini “Ya bizimlesiniz ya da istifa eder gidersiniz” sözleri ile tehdit ettiğini belirterek, pazartesi günü düzenlenecek toplantıda, “sivil itaatsizlik hakkını” kullanma kararı aldı. Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde tüm şubelere gönderilen yazıda, “Bakanın konuşmasının başladığı andan kısa bir süre sonra bir yönetici veya temsilcimiz aracılığıyla bakanlığın uygulamasını protesto eden kısa bir konuşma yapılacak, ardından alkışlarla toplantı salonu terk edilecek, salon dışında toplantı bitimine kadar protesto gerçekleştirilecek” ifadeleri kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler