Bodrum hareketlendi

Bahama bayraklı ''M/S Crystal Serenity'' ve Malta bayraklı ''Sea Cloud'' isimli yolcu gemileri toplam 852 yolcusuyla Bodrum'a demirledi.

Yayınlanma: 10.06.2012 - 09:17
Abone Ol google-news

İtalya'nın Taormina Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı 250 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde, ABD'li ve Kanadalı 794 yolcu ile 627 personeli taşıyan ''M/S Crystal Serenity'' ile Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan gelen 109 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde Avrupalı 58 yolcu ile 59 personeli taşıyan Malta bayraklı ''Sea Cloud'' isimli yolcu gemileri, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirledi.

Gemilerden inen yolcular, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilleri ile kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Merhaba Gemicilik Sahibi Süleyman Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Sea Cloud'' isimli yolcu gemisinin Bodrum'da kruvaziyer turizmi başlatan ilk gemilerden olduğunu belirterek, ''1931 Alman yapımı olan gemi, o dönemde dünyanın en büyük yelkenli özel yatı olarak inşa edilmiş. Savarona ile aynı tersanede yapılmış. 4 direkli olan ve üzerinde 3 bin metrekare yelkeni bulunan gemi, Bodrum için ayrı bir öneme sahip'' dedi.

Uysal, ''M/S Crystal Serenity''nin ise dünyanın en önemli yolcu gemilerinden biri olduğunu kaydetti.

''M/S Crystal Serenity''nin bu akşam saatlerinde Yunanistan'ın Mykonos Adası'na, ''Sea Cloud''un ise Aydın'ın Didim ilçesine gideceği öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler