"Türkiye kutuplaştırılıyor"

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, Ordu'da belediye başkan adaylarını açıkladı. Sezer, Türkiye'nin son altı yılda kutuplaştırıldığını söyledi ve AKP iktidarını eleştirdi.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 14:33
Abone Ol google-news

DSP İl Teşkilatı tarafından Ordu Belediyesi düğün salonunda düzenlenen toplantıya katılan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ordu ile bazı ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

Toplantıdaki konuşmasında AKP iktidarını eleştiren Sezer, Türkiye'de insanların son altı yılda kutuplara bölündüğünü ifade etti.

Türk Milletinin sıkıntılarından kurtulabilmesinin yolunun önce AKP iktidarından kurtulmaktan geçtiğini kaydeden DSP Genel Başkanı Sezer, şöyle dedi: ''Türkiye ne yazık ki son altı yılda kutuplaştırıldı. Biri bir taraftan, diğeri diğer taraftan çekiyor. Kutuplaşma ve ayrışma son derece tehlikeli ve sıkıntılıdır. Buna rağmen Türkiye'de son altı yılda kendi partisi AK Parti'yi kurtarmak için çalışan bir hükümet var. Bunun uğraşını veriyorlar''

Dış politikaya dönük eleştirilerde de bulunan Sezer, ''Bu hükümet iş başına getirilirken belli sözler verilmişti. Şimdi verilen o sözlerin bedelini millet olarak ödüyoruz'' dedi.

İktidarın bazı konuları siyasi malzeme yaptığını ifade eden Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bunlar her türlü şeyin sömürüsünü yapıyorlar, ama inanç sömürüsünü pervasızca yapıyorlar. Bu ülkede bu topraklarda bizler et tırnak olarak kaynaştık. Yüzlerce yıllardır da huzur ve barış içinde birlikte yaşıyoruz. Başını örteni ile örtmeyeni ile Alevisi ile Sünnisi ile Türkü, Kürdü, Çerkezi ile huzur içinde hep birlikte yaşıyoruz. Şimdi başka sorunlarımıza çözüm bulmayı bırakıp, bu değerler üzerinden siyaset yapanlar bu ülkeyi ayrıştırıyor, kutuplaştırıyor. Bu milleti parçalara ayırmak demek, bizim yüreğimizi ikiye bölmek demektir ama biz buna izin vermeyiz.''

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına da değinen DSP Genel Başkanı Sezer, şunları söyledi:
''Filistin'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Üç haftada orada ölenlerin sayısı bini aştı. Buna karşın bizim hükümetimiz havasi nutuklar atmaktan başka bir şey yapamıyor. Daha da önemlisi bu süreç başlamadan önce bizim Başbakanımız İsrail Başbakanı ile bir görüşmesi vardı. O görüşmeden sonra İsrail masum insanların üzerine bomba yağdırdı. Yani bu artık havasi nutuklarla geçiştirilecek bir olay olmaktan çıkmıştır.''

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkması için önünde önemli bir yerel seçim olduğunu ifade eden Sezer, Türkiye'de en başarılı belediyelerin, DSP çatısı altındaki belediyeler olduğunu belirtti.

Sezer, daha sonra partisinin Ordu Belediye Başkan Adayı Seyit Torun ile on iki ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ardından Karapınar Mahallesi'nde bulunan Ordu Belediyesi Katı Atık Ayrıştırma Tesisi'nin açılışına katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler