Çillioğlu soruşturmasında yeni ifadeler

Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlendiği iddiasına ilişkin tutuklanan eski Düzce Jandarma Alay Komutanı Turan Yazıcı ve bir uzman çavuş, ifadeleri alınmak üzere Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Yayınlanma: 11.06.2012 - 09:41
Abone Ol google-news

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken intihar ettiği öne sürülen Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlendiği iddiasına ilişkin tutuklanan eski Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı ve bir uzman çavuşun, soruşturma kapsamında yeniden ifadelerine başvuruldu.

Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı yollarla dinlendiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Kıdemli Albay Yazıcı ve Düzce'de emrinde görev yapan Uzman Çavuş Tuğrul Zencirci, soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla, tutuklu bulundukları Malatya Merkez Komutanlıkları Askeri Cezaevi'nden Malatya Adliyesi'ne getirildi. Tutuklu ve hükümlülerin giriş yaptığı kapıdan adliyeye alınan Yazıcı ve Zencirci'nin ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Malatya Özel Yetkili Başsavcıvekili Özden Doğan'ın talimatıyla, Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin aralarında Albay Turhan Yazıcı'nın da bulunduğu 1'i emekli, 7'si muvazzaf asker 8 kişi ''terör örgütüne üye olmak'', ''sahte belge tanzim etmek'' ve ''haberleşme gizliliğinin ihlali'' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler