Felsefi bağlamda "Ortaklık ve Dostluk" konuşuldu

Monokl Yayınları, Fransız Kültür Merkezi ve Notre Dame de Sion (NDS) Lisesi'nin birlikte düzenledikleri "Ortaklık (Communauté) ve Dostluk (Friendship)" adlı etkinlik, 9 Haziran cumartesi günü NDS Lisesi konferans salonunda gerçekleşti.

Yayınlanma: 12.06.2012 - 09:09
Abone Ol google-news

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi felsefeci Nami Başer’in çevirisiyle gerçekleşen konferansa René Major, Kenneth R. Westphal, Ahmet Soysal, Jacob Rogozosinki ve Volkan Çelebi katıldı. Levinas’ın kızı Danielle Cohen Levinas ise son anda rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a gelemedi.

Etkinlikte birlikte yaşama, ortaklık içinde olma ve dostluk kavramlarına ilişkin özgün bir sorgulama gerçekleştirildi. Ahmet Soysal’ın “Kardeşlikler” üzerine konuşmasıyla başlayan, Jacob Rogozinski “Dostluk Ütopyası” başlıklı sunumunda antik çağdan günümüze felsefe tarihi içinde ileri sürülen farklı görüşleri metodolojik olarak verdi. René Major, Hobbes ile Freud arasındaki farklılıktan yola çıktı. Her türlü dostluğun bir rekabetin dönüşmesi olabileceğini ileri sürdü. Kenneth R. Westphal “Adalet, Meşrulaştırma ve Tanınma: Dostluk ve Ortaklığın Bazı Temelleri” başlıklı bir konuşma yaptı. Monokl editörü Volkan Çelebi ise, “Dünyayı Almak ve Vermek: Ortaklık ve Dostluk” başlıklı sunumunda dostu, dostluğu bireyin topluluğun içinde yitişine karşı çıkan, birlikte düşünmek ve düşündürmeye doğru giden bir kavram olarak ele aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler