Fransa 1-1 İngiltere

EURO 2012 Avrupa Kupası D Grubu maçında Fransa ve İngiltere Donbass Arena stadında karşı karşıyla geldi. Son derece temposuz geçen mücedele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Yayınlanma: 11.06.2012 - 18:23
Abone Ol google-news

EURO 2012 D Grubu'nun kritik mücadelesinde turnuvanın iki favorisi 'Üç Aslan' lakaplı İngiltere ile Fransa karşı karşıya geldi.

Ukrayna'nın Donetsk şehrindeki Donbass Arena'da oynanan karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Mücadelede gol perdesini 30. dakikada İngiltere adına Joleon Lescott açarken Fransızların bu gole cevabı 39. dakikada Samir Nasri ile gerçekleşti. İkinci yarıda gol sesinin çıkmadığı mücadelenin geneli temposuz geçerken futbol şöleni izlemek isteyen futbolseverler de bir anlamda hayal kırıklığına uğradı.

Bu sonucun ardından iki takım da turnuvadaki ilk maçlarından bir puanla ayrılmış oldu.

EURO 2012 D Grubu'nda Fransa ikinci maçını 15 Haziran'da Ukrayna'ya karşı oynarken İngilizler ise aynı gün İsveç karşısında üç puan arayacak.

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf İngiltere oldu. İngilizler top kontrolünü elinde bulundurduğu süre içerisinde yakaladığı en net gol pozisyonunu bu dakikada yaşadı.

15. dakikada savunmanın arkasına sarkan James Milner, kaleci Lloris'i şık bir çalımla geçti. Manchester City forması da giyen Milner'ın dar açıdan kaleye gönderdiği top yan ağlarda kaldı. Bu pozisyonun ardından ise Fransızlar oyunun kontrolünü ele aldı.

Gerrard ortaladı
Duran toplardaki etkisi bilinen İngiliz takımı, turnuvadaki ilk golünü Fransızlar'a karşı bulurken pozisyonun kahramanı kusursuz bir orta yapan Gerrard'ın dı...

30. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşu arka direğe doğru sert kesen Gerrard'ın ortasını iyi takip edip iyi yükselen Joleon Lescott kafayla topu filelere gönderdi.
Yediği golün ardından oyunu tamamen İngiltere yarı sahasına yıkan Fransızlar tüm hatlarıyla gol aramaya başladı. Kanat akınlarıyla İngiliz savunmasını hazırlıksız yakalayan Fransa'da beklenen golü 39. dakikada geldi.

Sol kanattan gelişen atakta Ribery, sol çaprazdaki Nasri'nin önüne şık bıraktı. Nasri bulunduğu noktadan ölçüp biçerek kaleye gönderdiği topu direk dibinden ağlarla buluşturdu. Kapattığı köşeden golü yiyen kaleci Hart'ın ise pozisyonda yapacağı birşey yoktu.

İngiltere seyrediyor

İkinci yarıda bir ara İngiltere'nin kontra ataklarla rakip kaleye gitme çabaları dışında tüm maç Fransa'nın kontrolünde geçti. 'Horozlar' forvet hattında Benzema'yı topla buluşturmayı başaramasa da oyunu İngiltere yarı sahasına yıkmayı başardı. Hart'ın koruduğu kaleye kamp kuran Fransa, yakaladığı az sayıda net gol pozisyonundan yararlanmayı başaramadı.

Maçın özellikle son dakikalarında İngiltere yaptığı değişikliklerle Fransa'nın direncini kırmayı başarırken iki takım da aradığı ikinci golü bulamadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler