Milli Eğitim Bakanı'na istifa sorusu

Öğretmenlerin çalışma koşulları ve maaşını Meclis'e taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "Kurumunuz hakkında yeterli bilgi sahip olmadığınızı düşünerek istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sordu.

Yayınlanma: 12.06.2012 - 07:58
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

OECD tarafından hazırlanan rapora işaret eden Tanrıkulu, "OECD tarafından hazırlanan raporda; gelişmiş ülkelerde öğretmen maaşlarının 6 bin 166 TL olmasına rağmen ülkemizde öğretmen maaşları bin 656 TL'dir. Ayrıca aynı rapora göre Türkiye'de öğretmenlerin OECD ülkeleriyle kıyaslandığında 1808 saat ile rekoru yakalayarak ortalamanın 145 saat üzerinde çalıştıkları belirtilmektedir" dedi. Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Halkı ve kamuoyunu yanlış ve asılsız bilgilerle yanılttığınızdan dolayı kamuoyundan ve öğretmenlerden özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

Çalışma saatleri ile OECD ülkeleri arasında rekor kıran öğretmenlerin çalışma koşullarıyla ilgili bir düzenlemeye gidilecek mi?

Öğretmenlere yönelik asılsız bilgilerle hedef göstermenizin sebebi nedir? Amaç öğretmenleri hedef göstererek sermaye önünde ucuz iş gücü elemanı haline getirmek midir?

OECD Raporları gösteriyor ki, Başbakan Erdoğan ve şahsınız; öğretmen maaş ve çalışma koşulları hakkında kamuoyunu yanıltarak yanlış bilgileri kamuoyu ile paylaşıyorsunuz. Yaşanılan bu süreçte Başbakan'ın kamuoyu ile paylaştığı yanlış ve asılsız bilgilerin referansı size mi aitdir? Size ait ise kurumunuz hakkında yeterli bilgi sahip olmadığınızı düşünerek istifa etmeyi düşünüyor musunuz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler