"CHP, doğan görünümlü şahin"

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında eğitimde 4+4+4 sistemini yargıya taşıyan CHP'yi eleştirerek, parti için "Doğan görünümlü şahin" nitelendirmesi yaptı. Erdoğan'ın gündeminde Kürtçe'nin seçmeli ders olması da vardı. Toplantı sırasında izleyici sıralarında bir kişi baygınlık geçirdi.

Yayınlanma: 12.06.2012 - 09:01
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Türkiye 1 yıl önce sandığa gitti ve milli iradeyi sandığa yansıtarak Meclis'i şekillendirdi. 12 Haziran'da bir önceki seçime göre 3,2 puan ekleyerek rekorumuzu daha yüksek bir seviyeye çekmiş olduk. Seçim sonrası milletle irtibatı kesen parti değiliz.

- Kendisini hesaba çeken kendi kendimizi imtihana tabi tutan bir partiyiz. Bir yılın hesabını yarın milletimizle paylaşacağız.

-Herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Türkiye'de on yıllarca azınlığın, seçkinci çevrelerin çoğunluk adına demokrasi dışı kararlar aldığı dönemlere şahit olumuştur. Millete yaşam tarzı dayatanlar farklı yaşam tarzının görünür olmasından rahatsız olmuşlardır. 1930 yılında Atatürk'ün teşvikiyle arkadaşı Fethi Okyar tarafından parti kuruluyor. Kurulduğu andan itibaren serbest terakki partisine büyük bir itibar görüyor.

-Yıllarca ötekileştirilen, horlanan, dışlanan insanların eşit yurttaş haline gelmesini kimse farklı yerlere çekmemelidir. Türkiye'de yaşananlar sadece ve sadece bir normalleşme sürecidir.

 

"CHP bu ülkede Atatürk'e rağmen demokrasiye engel  olmuş"

-İzmir'de partinin gösterisinde polis göstericilere ateş açıyor. İktidarın yoğun baskıları neticesinde kuruluşundan 3 ay sonra parti kendini feshetmek zorunda kalıyor. CHP'liler "demokrasiyi biz getirdik" diyor. CHP bu ülkede Atatürk'e rağmen demokrasiye engel  olmuş ve geciktirmiştir. Mustafa Kemal resimlerini çıkartıp İnönü'nün resimlerini bastıran zihniyet aksine demokrasiyi geciktirmiştir.

-Bu kadro çetelere cuntalara karşı siper etmiş bir kadrodur. 12 Haziran'da AK Parti değil millet kazanmıştır. Çeteler darbeler dönemi artık tarihe karışmıştır.

-Bu kadro çetelere cuntalara karşı siper etmiş bir kadrodur. 12 Haziran'da AK Parti değil millet kazanmıştır.  Çeteler, darbeler dönemi artık tarihe karışmıştır.

 

"Vela galibe illallah"

-Biz kibirden gururdan çok büyük bir hassasiyetle sakınan bir kadroyuz. İspanya'da gırnata şehrinde endülüs sultanlarını hizaya getiren o muhteşem ilkeyi aklımızdan çıkarmıyoruz. Vela galibe illallah. Allahtan başka zafer sahibi yoktur. Bu anlayış bu kültür bu hareketi çok farklı yerlere götürecektir.

 

"CHP, doğan görünümlü şahin"

-Yeni eğitim sistemini iki kez yargıya taşımak baskıcı dayatmacı statükocu zihniyetin açığa çıkmasıdır. Yeni CHP diyorlar bunun neresi olsa olsa doğan görünümlü şahin olur başka bir şey olmaz. 1940'larda milletin manevi değerlerine nasıl hor bakıyorlarsa bugün de aynı şekilde hor bakıyorlar. İnanıyorum ki muhalefet te bu değişime ayak uyduracak. Kaliteli muhalefet er ya da geç gelecek.

- Yurttaşlık ve insan hakları dersi zorunlu olacak

 

Kürtçe'nin seçmeli ders olması

-Bunun yanında, öğrencilerimiz, Farklı Dil ve Lehçelerin Öğrenilmesi Hakkında Kanun kapsamında, yaşayan diller ve lehçeler adı altında, yerel dil ve lehçeleri öğrenme imkanına kavuşuyorlar. Örneğin, yeterli sayıda öğrenci bir araya geldiğinde, Kürtçe bir seçmeli ders olarak alınabilecek, öğretilecek ve öğrenilecek. Bu, tarihi bir adımdır.

-CHP'nin yeni girişimi yeni bir havanın vesile olmasına sebep oldu. Geç de olsa CHP'nin bu meseleyi gündeme almış olmasından memnuniyet duyarız.

 

CHP’nin Kürt sorunu girişimi

CHP Genel Başkanı ve heyetiyle terör meselesini konuştuk. Bu girişim yeni bir havanın oluşmasına vesile oldu. CHP bu uzlaşı atmosferinin oluşturulmasına geç kalmıştır. Ama yine de biz bu uzlaşma arayışlından mutluluk duyarız.

Böyle bir milli meselede biz kimden gelirse gelsin katkı almaya hazırız. Kapılarımızı açık tutarız. Sıkılı yumruklarla tokalaşma olmaz.

MHP ve BDP istismar ettikleri bu bataklığın kurutulması için ortaya bir politika koymuş değiller.

MHP’li yöneticilerin ortaya bir fikir koymak yerine hakaret etmeyi tercih etmelerini milletimin takdirine bırakıyorum.

 

Bahçeli'ye "İmralı" yanıtı

Şimdi de çıkmış Öcalan acaba İmralı’da mı diye soruyor. İmralı’da yaşadığını bizzat görürsen sen ne yapacaksın

O zaman beyefendiyi bir İmralı’ya götürmek lazım. Fakat o da tabi ki bu defa BDP’lilere kötü örnek olacak

Biz Sayın Bahçeli’ye de arkadaşlarına da hakaretle değil Türkçe’nin zarafetiyle cevap vermeye devam edeceğiz.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler