"Tunceli'nin zenginliği Türkiye'nin zenginliği"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Huzur, ticaret ve refah, bu üçü birbirine bağlı. Bu ülkemiz için de ilimiz için de bölgemiz için de geçerli'' dedi.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 16:12
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası başkanları ve kadın girişimcilerle geldiği Tunceli'de, Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerini değerlendirdi.

İş adamlarının yatırım yapabilmesi ve kalkınma için huzur ortamının şart olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Huzur, ticaret ve refah, bu üçü birbirine bağlı. Bu ülkemiz için de ilimiz için de bölgemiz için de geçerli. Türkiye olarak zengin olmak istiyoruz. Zengin olacağız ki kimseye muhtaç olmayalım. Tunceli zengin olsun ki kimseye muhtaç olmasın. Tunceli zengin olsun ki Türkiye zengin olsun. Tunceli'nin zenginliği Türkiye'nin zenginliği demektir. Onun için huzurumuzu bozdurmayacağız. Ticareti artıracağız ve buna bağlı olarak da refah gelecek''

Hisarcıklıoğlu, Tunceli'nin avantajlarını iyi kullanması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Tunceli'ye baktığımız zaman müthiş avantajları olduğunu görüyoruz. Organik tarım ve organik üretimde müthiş fırsat yatıyor. Yani Tunceli'nin zengin olması diğer yerlere göre kolay. Tunceli'nin toprakları tertemiz topraklar. Batıya baktığımızda maalesef gübreleme, zirai ilaçlamadan dolayı topraklar kirleniyor. Bu açıdan Tunceli zenginlik fırsatları noktasında müthiş bir avantaj sunuyor''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler