'Başkan olmayı kızlarım için istedim'

ABD'de, 5 gün sonra yeni başkan olarak Beyaz Saray'a yerleşmeye hazırlanan Barack Obama, 10 ve 7 yaşlarındaki 2 kızına açık mektup yazdı. 47 yaşındaki Barack Obama, Malia ve Sasha adındaki kızlarına yazdığı uzun açık mektupta, ''Sizler, tüm meraklılığınızla, tüm afacanlığınızla ve her zaman kalbimi dolduran bu gülümsemelerinizle yaşamıma geldiniz'' diyor ve kızlarının kendisine şans getirdiğini söylüyor.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 18:15
Abone Ol google-news

Bir dergi tarafından yayımlanan mektubunda, kızları için başkanlığa aday olduğunu belirten ABD'nin seçilmiş Başkanı Barack Obama, ''Her çocuğa, sizlerle aynı öğrenme, düş kurma ve düşlerini gerçekleştirme şansını vermek istediğini'' de belirtiyor. Mektubu, ''babanız'' diye imzalayarak sonlandıran Obama, kızlarına savaşın gerekliliğini de şu sözlerle anlatıyor:
''Kimi zaman kadın-erkek gençlerimizi savaşa ya da ülkemizi korumak için başka durumlarda, göreve göndermek zorundayız. Ama bunu yaptığımızda, bunun çok iyi bir nedeni olduğundan ve sorunlarımızı barışla çözümlemek için elimizden geleni yaptığımızdan emin olmak isterim.''

Obama, kızlarına ayrıca, ailelerine bu denli çok şey veren ülkelerine hizmet etme zorunluluğu içinde bulunduklarını da hatırlatıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler