'Kadromu İstiyorum' kampanyası

Sözleşmeli çalışanların çilesi bitmiyor. Kimi çalışanlar evlenemiyor, evlenenler bir araya gelemiyor hatta çocuklarını göremiyorlar. Türk Sağlık-Sen ise bu duruma tepkisiz kalmadı ve sözleşmeli çalışanların bu çilesinin son bulması için bir kampanya başlattı.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 08:50
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen, sözleşmeli personele kadro verilmesi talebiyle ''Kadromu İstiyorum'' kampanyası başlattı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında ilk olarak sözleşmeli personeller tarafından imzalanan dilekçeler, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve siyasi partilerin TBMM Grup Başkanvekillerine teslim edilecek.

Çeşitli eylem ve etkinliklerle de kampanya sürdürülecek. Sendika Genel Başkanı Önder Kahveci, konuyla ilgili açıklamasında, sözleşmeli personelin tabi oldukları mevzuat gereği eşleri ile işleri arasında bir tercihe zorlandığını belirtti. Kahveci, ''Bugün ne yazık ki 50 bin sözleşmeli sağlık çalışanı arkadaşımızdan kimisi ailesine kavuşamıyor, kimisi evlenemiyor, evlenenler bir araya gelemiyor, çocuklarını göremiyor, kimisi göreve başladığı yerde ömrünün tükeneceğinden dolayı ümitsiz bir şekilde çalışıyor'' dedi.

Sözleşmeli personellerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda ilerlemeler sağladıklarını ancak bu hakları yeterli görmediklerini ifade eden Kahveci, kadrolu memurlara tanınan tüm hakların aynı biçimde sözleşmeli personele de tanınmasını istediklerini vurguladı.

Bu amaçla ''Kadromu İstiyorum'' kampanyasını başlattıkları belirten Kahveci, şunları kaydetti: ''Hiç kuşkusuz ki sözleşmeli çalışanlara kadro verilmesi için mücadele büyük ve zor bir mücadele olacaktır. Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmeli çalışanları bu mücadelemize çağırıyoruz. Bunun ilk adımı olarak dilekçe kampanyası başlatıyoruz.
Sözleşmeli çalışma arkadaşlarımıza sesleniyorum: İnternet sitemizden iş yeri temsilcilerimizden veya şubemizden temin edebileceğiniz dilekçeleri imzalayın, biz onları sizin adınıza Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ'a ve siyasi partilerin grup başkan vekillerine teslim ederek, yeter artık 50 bin kişinin sorununu çözün diyeceğiz. Her platformda sözleşmeliye kadro talebimizi gür bir sesle dile getireceğiz. Eylemse eylem... Kampanya ise en iyi kampanyayı biz düzenleyeceğiz. Bu mücadelede bize destek verin. Bu sorunu sendikamızdan alacağımız güçle el birliği içerisinde çözelim.''

 

KESK'ten de sözleşmeli personele destek

KESK, sözleşmeli personele kadro verilmesi ve sahip olunun hakların geliştirilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek, yaptığı açıklamada, kamuda birçok işin sözleşmeli personele yaptırıldığını belirtti.

Aynı işi yapan personelin farklı statüye tabii tutularak, farklı özlük haklardan yararlandırıldığını ve bu nedenle emekçiler arasındaki iş barışının bozulduğunu savunan Şimşek, bu durumun Anayasa'nın 128. maddesine aykırılık taşıdığını belirtti.

Şimşek, "Mevcut sözleşmelilerin başta kadroya alınmaları olmak üzere, bir dizi taleplerini kamuoyunun imzasına açıyoruz. Her kesimin katılımını ve bir imza atarak destek olmalarını bekliyoruz. İmza metni tüm iş yerlerinde imzaya açılacaktır.'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler