"Türkiye bir psikopatla meşgul ediliyor"

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ergenekon soruşturmasının tartışmalı isimlerinden Tuncay Güney'in bir psikopat olduğunu ifade etti ve Türkiye'nin "bir psikopatın iddialarıyla" meşgul edilerek gerçek gündeminden uzaklaştırıldığını söyledi.

Yayınlanma: 16.01.2009 - 10:00
Abone Ol google-news

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ergenekon davası ve Tuncay Güney'le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güney'in bir figüran olduğunu belirten Tekin, yaptığı açıklamada, "Türkiye kamuoyu ve Türk medyası son günlerde bir ruh hastasının mülakatları doğrultusunda gerçek gündeminden uzaklaştırıldı. Güney, yolsuzlukları ve yoksulluğu tartıştırmamak için yaratılmış bir figürandır" dedi.

Güney'in, TRT ekranlarında boy göstermesine sert çıkan Tekin, şöyle dedi: "Güney, TRT gibi bir kurumda Cumhuriyeti kuran, Türkiye'nin en saygın siyasi partisine ağza alınmayacak lafları sarfetti. Bu nedenle TRT ve TRT'nin bütün yöneticilerini kınıyorum. Elbette Türkiye'de çetelerle hesaplaşmak, özellikle sosyal demokratların solcuların namus borcudur. 12 Eylül'den sonra en ağır bedeli ne yazık ki üzülerek ifade ediyorum sosyal demokratlar ve solcular ödemiştir. Maraş katliamlarının hesabı sorulsun. Madımak katliamının hesabı sorulsun. 12 Eylül'den sonra 42 aydının faili meçhul cinayete kurban gitmesinin hesabı sorulsun. Katledilen aydın, yazar baktığımızda bir çoğu CHP'de siyaset yapmış isimler. Bahriye Üçok ve Muammer Aksoy gibi insanlar CHP'nin parti yöneticisiydi. Çetelerle hesaplaşmak ve Susurlukla hesaplaşmak en çok biz isteriz. İktidar bu konuda samimi ise biz bunun gereğini yaparız. Bugünkü iktidarın kadrolarında en ufak bir mağduriyet yoktur. Çetelerin mağduriyeti varsa o da bizleriz. 1995 yılında sayın Genel Başkanımız devlet kuşatılmıştır, mafya devlet çete işbirliği içindedir diyerek erken seçime gitmiştir. Yine Susurluk olayından sonra Türkiye'nin dört bir yanında bu olayın aydınlığa kavuşması için bütün solcular çok ciddi tepki ve eylemler yapmıştır. O günkü eylemlerimize gulu gulu dansı yapıyor diyenler bugün ki iktidarın bir parçası olduklarını unutmasınlar. Türkiye kamuoyu bir psikopatla uğraşırken yine dün Gazze'de yüzlerce insan katledildi. İnanıyorum ki Türk toplumu gerek Gazze'deki katliamları gerek Türkiye'de yapılan yolsuzlukları ve yoksullukları unutmayacak, asli gündemine bir an önce dönmek zorundadır. Türk Halkı bu manzaraların hepsini ibretle izliyor. 29 Mart'ta bu manzaraları Türkiye'ye yaşatanlara gereken cevabı verecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler